Annons:

Viktig match för VIF i superjämn tabell: ”En härlig utmaning”

Joakim Storm och Markus Ahl saknas när Vimmerby ställs mot Smedby på bortaplan. Foto: Linus Johansson

Viktig match för VIF i superjämn tabell: ”En härlig utmaning”

Vimmerby IF är i skrivande stund åtta i den superjämna division tre-tabellen. Bara tre poäng skiljer upp till tvåan Sleipner. I kväll väntar en tuff bortamatch mot fjärdeplacerade Smedby AIS.
– Det blir en härlig utmaning, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Matcherna duggar tätt för Vimmerby IF nu. I lördags blev det hemmaförlust mot Torstorp med 1-0, men redan i kväll har laget chans till revansch borta mot Smedby AIS.

– Jag tycker att det är roligt när matcherna kommer tätt, sen är det svårt att träna ordentligt och få till den biten på ett bra sätt när det är så, säger Johan Carlsson.

”Fortfarande missnöjd”

VIF-tränaren var rejält besviken på lagets insats mot Torstorp direkt efter matchen.

– Jag är fortfarande missnöjd. Vi gjorde inte oss själva rättvisa och vann dåligt med närkamper. Men sett över 90 minuter är frågan om vi inte skulle vunnit ändå, vi skapade lite mer och var lite vassare. Samtidigt tycker jag inte att Torstorp vann orättvist, de var hetare än oss.

Skulle VIF vinna i kväll och ha ytterligare något resultat med sig kan laget helt plötsligt kliva upp som tillfällig tvåa i tabellen.

– En vinst eller förlust just nu kan innebära fyra, fem placeringar upp eller ner i tabellen. Det är lite speciellt, säger Johan Carlsson.

Duo saknas

Kvällens match mot Smedby lär bli tuff för Vimmerby.

– Det blir en härlig utmaning. Sedan jag tog över har vi, förutom Torstorp, mött Sleipner och Skärblacka och nu väntar Smedby, det är tuffast möjliga motstånd. Samtidigt är det så att ju bättre motståndarlaget är desto mer inspirerande blir det. Vi har märkt att vi kan rubba vilket lag som helst, samtidigt som vi kan bli rubbade av alla lag också. Jag tvivlar inte en sekund på att vi har bra chanser att vinna mot Smedby. Det kommer att bli en jämn och tuff kamp och det gäller att vara bra förberedd. Samtidigt är det ingen kris om vi skulle råka förlora, det är en tajt serie och många poäng kvar att spela om.

VIF får klara sig utan Markus Ahl och Joakim Storm i kvällens match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt