Annons:

VFF TOG STORSEGER PÅ BORTAPLAN – KROSSADE GULLRINGEN

Västerviks ess Artur Sejdini blev tvåmålsskytt i dagens match mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

VFF TOG STORSEGER PÅ BORTAPLAN – KROSSADE GULLRINGEN

Västerviks FF ser allt mer ut som en tydlig aspirant till avancemang till division tre. I dag körde man över Gullringen totalt. Till slut blev det 5-1 på bortaplan.
– Det är imponerande av oss, säger tränaren Stefan Gustavsson.

Annons:

Västervik fick en drömstart på matchen då målkungen Artur Sejdini sköt 1-0 i krysset bara efter två minuter. Det tidiga målet gav förstås självförtroende till VFF, men första halvlek var jämn med få målchanser. 1-0 stod sig till paus.

–  Vi har spelet, men skapar inte så mycket chanser. De slår mycket långt på Bexell (Rasmus, red. anm.), men vi håller bra koll på honom i dag.

Nyförvärvet tvåmålsskytt

I andra halvlek fick VFF på nytt en utmärkt start. Nyförvärvet, greken Fotios Kalogeropoulos, sköt 2-0 på ett mycket vackert sätt och strax efter fyllde Faiz Benatallah på med trean efter ett drömanfall.

– Efter 2-0 vågar vi spela ut mer och tar över helt och hållet.  Vi har säkert 20 passningar inom laget innan Faiz nickar in den.

Gullringen reducerade på hörna, men glädjen blev kortvarig. Sejdini avgjorde definitivt med sitt 4-1-mål och Fotios Kalogeropoulos rundade av målfesten med femman.

– Vi visar en väldig styrka. Vi byter in alla fem avbrytare men det märks ingen skillnad. Vi har så pass bred trupp att det inte spelar någon roll vilka som är på planen och alla måste vara riktigt bra för att hålla sin plats. Det ser väldigt bra ut. Gullringen borta är en tuff match och 5-1 är imponerande av oss. Jag trodde inte vi skulle vinna så stort.

Vad tyckte du om nyförvärvet?

– Han är duktig, har ett grymt skott och bra speluppfattning. Det är ytterligare en krydda till vårt lag.

Känns det som att ni verkligen har chans på avancemang i år?

– Absolut. Vi håller förlustnollan intakt, men vi måste vara ödmjuka och fokusera hundra procent på nästa uppgift. Vi får inte springa iväg och tro att vi är något bara för att vi leder serien.

Fredrik Lindhe var bäst på plan i dag, men även Artur Sejdini och Jimmy Svensson får beröm i VFF.

Fotnot: Vår tidning har sökt Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt