Annons:

VIF jagar första bortapoängen: ”Hoppas de kan passa oss även i år”

Anna Karlssons Vimmerby är på jakt efter årets första bortapoäng. Foto: Ossian Mathiasson

VIF jagar första bortapoängen: ”Hoppas de kan passa oss även i år”

Sex bortamatcher har inte resulterat i en enda poäng för Vimmerby IF:s damer i division ett. Frågan är om kvällens på förhand tuffa match i Jönköping mot Mariebo kan innebära att den dystra trenden bryts.
– Vårt bortafacit har inte varit det bästa och vi måste försöka bryta den trenden, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby har plockat sju poäng i sina elva första matcher, alla har kommit på hemmaplan.

– Man kan vända lite på det också. I höst har vi de flesta bottenkonkurrenterna på hemmaplan och det är något som talar för oss. Men vi måste ta poäng borta också. Vi har inte spelat annorlunda på bortaplan och det kommer vi inte att göra den här gången heller. Tanken är att möta Mariebo rätt högt i planen och försöka spela vårt spel, säger Jonas Karlsson.

Hoppas på upprepning

Mariebo har gått betydligt bättre än VIF så här långt och är klar favorit i kvällens drabbning. Då hoppas Jonas Karlsson att historien från förra året kan upprepa sig.

– Förra året vann Vimmerby båda mötena med Mariebo. Jag hoppas att de kan passa oss även i år. De är rätt vassa framåt med två duktiga forwards som vi måste ha lite koll på, säger VIF-tränaren.

Vimmerby kommer till spel med exakt samma startelva som i förra matchen. Av de spelare som inledde den matchen på bänken utgår Malin Blidfors och Moa Thorstensson medan Tilda Föghner och Molly Levin tillkommer.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt