Annons:

HFK-tränaren förnekar uppgifter: ”Finns inte i min värld”

Kommer Jerker Einarsson att träna Hultsfreds FK, som sladdar i division fyra, hela säsongen? Foto: Ossian Mathiasson

HFK-tränaren förnekar uppgifter: ”Finns inte i min värld”

Hultsfreds FK upplever en mardrömssäsong i division fyra. Efter tre poäng på tolv matcher gör uppgifter till vår tidning gällande att tränaren Jerker Einarsson kommer att lämna sitt uppdrag.
– Jag vet inte vad jag ska säga om det och har inget nytt att komma med vad jag vet. Men att lämna ett sådant här uppdrag finns inte i min värld, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Efter förra säsongen lämnade spelare efter spelare Hultsfreds FK. Att laget skulle få det tufft i division fyra i år var nog alla inställda på. Men tre poäng på tolv matcher är givetvis inte godkänt.

– Jag visste att det skulle bli ett tufft år, men jag ville fortsätta det här jobbet ändå. Jag tycker att det är ett bra gäng som jag har kommit in i. Resultatmässigt har det förstås inte alls gått vår väg, säger Jerker Einarsson.

Tre poäng på tolv matcher och en klar jumboplats. Är det sämre än du befarat?

– Ja. Sen måste jag säga att division fyra har blivit bättre sedan Elifyran försvann. Å andra sidan var vi i en betydligt bättre serie förra året än i år. Att spela fotboll går ut på att göra så många mål som möjligt och släppa in så få som möjligt och det har vi inte klarat på ett bra sätt.

”Inga planer på att ge upp”

På de tolv första matcherna har HFK gjort 13 mål och släppt in 41 stycken.

– Bakåt har vi egentligen spelare för att göra det bättre. Sen har vi några killar som inte kan träna fullt på grund av jobb och då tappar man till slut. Framåt har vi egentligen ingen utpräglad forward. Vi har inte saknat målchanser, men ingen har kunnat ta tillvara på dem, säger Jerker Einarsson.

Uppgifter till vår tidning gör gällande att Jerker Einarsson kommer att lämna sitt uppdrag. På en direkt fråga säger han dock att det inte finns några allvarliga sådana tankar från hans sida.

– Tanken har kommit några gånger, men nej, det finns inte i min värld. Det finns andra som får göra sådant. Visst är det ett tufft läge, men vi kämpar på och tror på det till nästa match.

Du vill slutföra säsongen?

– Ja, för fasen. Det är många på jobbet som har frågat om jag inte har fått kicken än eller om jag ska sluta. Men jag har inga planer på att ge upp. Jag är en del av laget och vi får kämpa vidare.

Känner du förtroende från klubben?

– Jag känner förtroende från spelarna, de lyssnar och kör på efter mina tankar. Det är det viktigaste för mig. Jag har inte haft så mycket kontakt med klubben förutom Tegberger (David) i herrutskottet. De flesta i klubben förstod nog att det skulle bli ett tufft år. Hade klubben haft ett uttalat mål att kliva upp i division tre i år hade jag nog redan fått kicken.

Sämre än väntat

David Tegberger, sammankallande i HFK:s herrutskott, är så klart inte nöjd med det laget har presterat så här långt.

– Det har inte gått som jag tänkt mig, så kan jag väl säga. Vi blandade och gav redan på försäsongen och sen åkte vi på en rejäl förlust i premiären (1-5 mot IFK Oskarshamn, reds. anm.). Vi har många unga killar i laget och starten satte sina spår. Jag tycker att vi har en trupp som är betydligt bättre än att vi ska ligga sist i tabellen, säger David Tegberger.

Kommer Jerker Einarsson att vara kvar som tränare hela säsongen?

– Jerker är tränare för laget nu och det är de förutsättningarna vi jobbar efter.

HFK har i skrivande stund tio poäng upp till en negativ kvalplats och elva poäng till säker mark.

Ser du att ni har möjlighet att klara nytt kontrakt?

– Absolut, det tror vi definitivt. Det är både förhoppningen och målet.

Har ni några nya spelare på ingång?

– Inte i nuläget och vi har inte tagit några sådana kontakter. Det känns lite fel att göra det mitt under säsong. Sen vet man aldrig om det händer något under sommaren. Vi har en ganska tunn trupp, men har också ett väldigt duktigt juniorlag som är under uppbyggnad, säger David Tegberger.

Han tror inte heller att någon spelare kommer att lämna under sommaren.

– Charlie Olsson ska göra lumpen, men han ska göra den i Eksjö så han flyr inte fältet helt. Jag tror nog att han kommer finnas tillgänglig för spel i höst.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt