Annons:

Flera nyheter runt Bullerby Cup – så många lag är anmälda

190 lag kommer till spel i åtta klasser i Bullerby Cup.

Flera nyheter runt Bullerby Cup – så många lag är anmälda

I sommar spelas den 43:e upplagan av Vimmerby IF:s ungdomsturnering Bullerby Cup. 190 lag kommer till spel, men då ska man veta att VIF utökat turneringen med fyra klasser i år. Flera nyheter kommer också att finnas kring årets turnering, bland annat ett aktivitetstorg i centrala Vimmerby.

Annons:

Bullerby Cup har i många år dragit mängder av människor till Vimmerby under ett veckoslut i slutet av juli eller början av augusti. Likadant blir det när den 43:e upplagan spelas den 25 till 28 juli i år. 190 lag är anmälda, vilket innebär att cirka 3 000 spelare och ledare kommer till Vimmerby. Därutöver kommer förstås föräldrar, syskon och andra intresserade.

Ungefär 500 matcher kommer att spelas under de fyra dagarna och för att ro cupen i hamn behövs ett 40-tal domare och runt 650 funktionärer.

Jubileumsupplaga

Som mest har Bullerby Cup dragit en bit över 200 lag, men den nivån ligger man inte på numera. I år är det 190 lag som kommer till spel och då har VIF ändå utökat med en jubileumsupplaga med fyra nya klasser, som samlat totalt 42 lag.

Anledningen till jubileumsupplagan, som innehåller tolv F13-lag, åtta F14-lag, tolv P13-lag och tio P14-lag, är att Vimmerby IF fyller 100 år i år.

”Dessa grupper kommer att spelas torsdag till lördag med sedvanligt tävlingsupplägg, det vill säga gruppspel, slutspel och slutligen finalspel under lördagskvällen”, skriver VIF i ett pressutskick.

”Känna sig som vinnare”

Därutöver är 16 lag anmälda till F10, 24 lag till F12, 56 lag till P10 och 52 lag till P12. De kommer att spela enligt förbundets nya regler, vilket innebär att inga resultat eller tabeller redovisas samt att inga slutsegrare utses.

”Målsättningen är att göra några dagar i Vimmerby så trivsamma som möjligt för spelare, ledare och supportrar. Därför satsar vi på och hoppas att fotbollen, spelglädjen, dramatiken, gemenskapen och alla nyfunna vänner skall vara det väsentliga. Vi utser inte längre en ensam vinnare av varje grupp, däremot  hoppas vi att många fler vid cupens slut ska få känna sig som vinnare efter att ha upplevt Bullerby Cup tillsammans”, skriver VIF.

Mer att erbjuda

Det står också klart att Vimmerby IF kommer att ha ett samarbete med Vimmerby Handel, Turistbyrån, Vimmerby kommun och ett antal föreningar under Bullerby Cup, där syftet är att visa att Vimmerby har mer att erbjuda än enbart själva fotbollen. Detta kommer att göras genom ett aktivitetstorg i centrala Vimmerby. Utöver diverse aktiviteter kommer besökarna också kunna få tips om vad som finns att uppleva i staden med omnejd.

Dessutom kommer att lästält att finnas på plats på Ceosvallen.

”För spelare och andra barn kan vi erbjuda en stunds avkoppling från fotbollen i vårt Lästält på Ceosvallen. Vimmerby Bibliotek har laddat upp med böcker, spel och pyssel. Vid vissa tider är det dessutom högläsning av lokala ”kändisar”. Vem vet – det kanske kommer en riktig kändis...”, skriver VIF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt