Annons:

De forna lagkamraterna, Rickard Thuresson och Sebasthian Svensson, möttes i kväll. Tord vann med 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

"Basse" kom hem och vann: "Konstgräset gynnar inte VIF"

Sebasthian Svensson var tillbaka på Arena Ceos och lämnade planen med tre stabila poäng. Hans Tord slog formsvaga Vimmerby IF med 4–0.
– Även om det är ett dåligt konstgräs så gynnar det inte Vimmerby IF överhuvudtaget, säger Tord-försvararen till Dagens Vimmerby.

Annons:

Jönköpingslaget Tord flyger fram i toppen av division 3 och ligger sex poäng före jagande Mjölby AI FF när serien tar ett uppehåll över sommaren. 

Vimmerby IF vållade inga större problem för Tord och VIF-bekantingen Sebasthian Svensson, som är ordinarie mittback i topplaget. 

– Med potentialen som finns hos många spelare i vårt lag så är vi där vi ska vara. Även om vi gör en dålig match så vinner vi ändå. Det är här i toppen vi ska vara. Vi saknade två startspelare i dag men vi har en jämn och bra trupp där ingen faller ur ramen, säger Sebasthian Svensson. 

"Det passar inte VIF"

Vimmerby åkte på fjärde raka nederlaget och petades ner på negativ kvalplats. Det är med andra ord en ångestfylld höst som väntar Vimmerby efter några härliga sommarveckor. 

– Jag hoppas givetvis att Vimmerby knyter ihop det men fyra raka tork sätter sig i huvudet, säger Svensson. 

Hur var det att möta dem?

– Själva spelet är detsamma. Man krigar in i det sista men de sitter i en tuff sits. Konstgräset gynnar inte Vimmerby även om det är svårt att spela på den. När det går fort så passar det inte Vimmerby och det syns tydligt. De blev trötta i andra halvlek och det passade oss när vi fick ytor och kunde rulla boll.

"Gillar lag med ambitioner"

Sebasthian Svensson gav ett stabilt intryck från sin mittbacksposition och gjorde få misstag.

Hur trivs du i Tord?

– Jättebra. Jag har fått axla papparollen. Jag är snudd på tio år äldre än de flesta i laget. Jag trivs bra och gillar när ett lag har ambitioner. Vi har målsättningen att gå upp i tvåan. 

Löser ni det?

– Vi har satt oss själva i ett guldläge men vi har inte råd med att slappna av. Det finns flera lag i toppen, vi ska hålla avståndet eller utöka det om det behövs. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt