Annons:

VIF körde över Västervik – då hyllar

Simon Sandholm blev tvåmålsskytt för Vimmerby i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VIF körde över Västervik – då hyllar "JC" motståndarmålvakten

Albin Liffner kommer nog inte minnas bortamatchen mot Vimmerby som en av karriärens roligaste. Men trots sju insläppta valde VIF-tränaren Johan Carlsson att hylla motståndarkeepern.
– Han är traktens bästa målvakt, säger ”JC”.

Annons:

Vimmerby IF körde över division fyra-laget IFK Västervik totalt i åttondelsfinalen i Smålandscupen och vann med hela 7-0. Hemmalaget satte fart på tillställningen direkt och hade 3-0 i paus.

– Det var 90 bra genomförda minuter, vi hade bra fokus hela vägen. Vi har någon dipp, men de har en målchans och vi hade väldigt många avslut. Vi har fyra i ribban och det kunde ha blivit lite mer, säger "JC". 

"Fantastiskt bra"

Carlsson var imponerad av IFK-keepern Albin Liffner.

– Han är fantastiskt bra. På något mål gör han en jätteräddning, men då gör vi mål på returen så det grinade emot honom lite, men han är väldigt bra.

Att det skulle bli så mycket som 7-0 är förstås en liten överraskning.

– De orkade inte. Vi har kört rätt hårt i sommar, men såg rätt pigga ut och jobbade hårt. Vi ville utnyttja våra forwards och vår snabbhet och det är skönt att få utdelning.

Ställs mot tufft motstånd

Simon Sandholm och Mohammed Ibrahim gjorde två mål vardera. Rickard Thuresson, Jonatan Fält Öhr och Ali Mohammed Mustafa satte varsitt. 

Mohammed Ibrahim var bäst på plan. Beröm går även till Simon Larsson. I och med segern är Vimmerby klart för kvartsfinal i Smålandscupen. Den spelas mot division ett-laget Oskarshamns AIK och något datum är ännu inte bestämt.

– Det blir tufft, vi har varit med om de dusterna förr. Det blir en rolig match, men det hänger givetvis på vad de kommer med och vad vi kommer med.

Fotnot: Vår tidning har sökt tränarna i IFK Västervik.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt