Väntad förlust för VIF – Milton klev av med huvudskada

Nathalie Milton åkte på en huvudskada i dagens match mot IFK Norrköping. Foto: Arkivbild

Vimmerby IF var som väntat chanslöst mot serieledaren IFK Norrköping. Topplaget vann med 4-0 (2-0) efter tre mål på fasta situationer. Vimmerby fick Nathalie Milton skadad. Backen fick kliva av efter att ha nickat ihop med en bortaspelare.

Vimmerby IF hade haft en blytung vårsäsong och sommaren blev nästan ännu värre då tre spelare lämnade laget, däribland duktiga mittfältaren Alicia Strand.

Poäng mot serieledaren IFK Norrköping hade varit en sensation och så blev det inte heller. Vimmerby gjorde dock mer än man kan begära och höll ihop försvarsspelet på ett mycket fint sätt. Tyvärr åkte man dit på två fasta situationer. 0-1 om på nick efter cirka 25 minuter och 0-2 på en frispark strax före halvtidsvilan.

Nytt hörnmål

Det målet dödade Vimmerbys hopp om att kunna skrälla och andra halvlek blev en avslagen historia. Norrköping hade mycket boll, men serieledaren imponerade inte nämnvärt. Man åkte till Vimmerby och gjorde inte en millimeter mer än man behövde för att ta sina tre poäng.

Efter 0-3 tappade matchen ännu mer intensitet, men Vimmerby höll ihop sitt försvarsspel i 90 minuter. Även 0-4 kom på hörna med få minuter kvar att spela.

Milton skadad

I andra halvlek nickade Nathalie Milton ihop med en bortaspelare och fick kliva av. Hur allvarligt skadad hon är återkommer vi med så fort som möjligt, men det såg inte alltför illa ut.

Mer glädjande var att Malin Blidfors var tillbaka i laget och gjorde bra ifrån sig på högerbacksplatsen samt att Malin Engström gjorde sitt första framträdande i VIF-dressen efter sin svåra knäskada förra året. Engström blev inbytt i mitten av andra och kommer naturligtvis bli en tillgång för VIF.

Malin Söderlund fick pris som bästa hemmaspelare och 125 personer såg matchen.