Annons:

Tuna blev nollat – tappar i toppstriden: ”Går upp och ner”

Tuna åkte på en tung förlust mot Hvetlanda. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tuna blev nollat – tappar i toppstriden: ”Går upp och ner”

IFK Tuna blandar och ger denna säsong. Efter förra helgens storseger mot Västerviks FF blev det förlust mot Hvetlanda med 0–3 på fredagskvällen.
– Det går upp och ner. Det är frustrerande, säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Tuna hoppades på tre nya poäng när de mötte Hvetlanda GIF på bortagräs i kväll. De förhoppningarna grusades när Tuna nollades och släppte in tre mål.

Tuna är med i kampen om att ta andraplatsen, som betyder kval mot division 3, men efter insatsen mot det dåliga konstgräset på Heds Arena tappar de mark.  

– Ingen var nöjd med första halvlek där vi låg under med 0–2, sedan blev det bättre efter paus. Vi kan inte göra något annat än att glömma denna match och gå vidare, säger Mattias Gustavsson. 

Ingen spelare fick beröm

Det skiljer just nu sju poäng mellan tvåan Västerviks FF och fyran IFK Tuna och vid seger för VFF i derbyt mot IFK Västervik drygas avståndet ut till tio poäng. 

– Det är klart att vi får hoppas på att VFF förlorar, annars är det tungt. Vi får ta en match i taget och vinna matcherna som vi kan, säger Gustavsson. 

Om första halvlek var svag från Tunas sida kunde Gustavsson ge insatsen i andra halvlek bättre betyg. 

– Vi höjde oss, det ska grabbarna ha beröm för. Sedan hade vi väl inga riktigt bra målchanser. Vi var inte med på banan i första halvlek samtidigt som de gjorde det bra på en dålig konstgräsplan. Det var bland det sämsta jag har sett, säger han. 

Anton Carlsson och Ted Åström Åberg drog på sig varsitt gult kort i kvällens match och är avstängda mot Bäckseda i nästa omgång. Alla spelare i Tuna kan bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt