Annons:

Ny SVIF-förlust när VIF C skickade in tre klubbikoner

Södra Vi:s tränare Albin Karlsson var nöjd med sitt lags insats, trots en ny förlust. I dag ställdes man dock mot ett extremt rutinerat Vimmerby IF C, som bland annat hade tre klubbikoner på planen. Foto: Arkivbild

Ny SVIF-förlust när VIF C skickade in tre klubbikoner

Vimmerby IF C vann planenligt division fyra-matchen mot Södra Vi IF med stora siffror. Mer oväntat var VIF:s laguppställning med spelare födda allt från 1960-talet till 2000-talet, och med tre klubbikoner på planer.

Annons:

 

Karin Hillström, Cornelia Lindgren och Gittan Kägo – alla välkände VIF-spelare från ”förr”, och samtliga fick kallas in till VIF C på lördagen då det krisade med spelare. Gittan för övrigt som målvakt. Till slut vann Vimmerby med hela 14-0 borta mot jumbon Södra Vi.
– I går var det lite jobbigt när vi bara hade sju spelare tillgängliga. Men de som nu kommer in är så duktiga i grunden att det aldrig var någon fara, säger tränaren Lasse Gustavsson.
– Molly Gustavsson, som gjorde sex mål, och Alice Carlsson utmärkte sig hos oss, tycker han.
Vimmerbys övriga mål gjordes av Stina Linder 2, Kujtese Rexha 2, Sandra Andersson, Hilda Samuelsson, Matilda Khan-Ngoen och Cornelia Lindgren.
Södra Vi IF:s tränare Albin Karlsson tycker att hans nystartade lag tar steg hela tiden.
– Våra mål bygger på att göra bra prestationer och att utvecklas, och det tycker jag att vi gör. I dag vågar vi hålla mer i bollen och kommer på så sätt lite högre upp och med mer folk. Vi gör det vi säger på träning och försöker spela enklare, och det ska tjejerna ha beröm för.
Extra beröm i Södra Vi gick till Sabina Holmberg, som hoppade in efter att ha haft fotbollsskorna på hyllan i 13 år, och tillhörde en av planens bättre spelare.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt