Annons:

Rickys drömmål räckte inte för SVIF

Ricky Gustavsson gjorde ett drömmål, men det räckte ändå inte till avancemang.

Rickys drömmål räckte inte för SVIF

Södra Vi IF är utslaget ur Hyundai Cup. IFK Västervik avgjorde i 90:e och tog sig vidare till nästa omgång. – Jag gräver inte ned mig, säger SVIF:s Ricky Gustavsson.

Annons:

Mindre än 24 timmar innan seriematchen mot IF Stjärnan på valborgsmässoafton tog sig Södra Vi IF an IFK Västervik i Hyundai Cup. 

Det såg också länge ut som att SVIF skulle skrälla mot fullpoängaren från division fyra. I slutsekunderna kom dock 1-2 – och SVIF:s respass ur Hyundai Cup var ett faktum. 

– Det är alltid tungt, men serien är det viktigaste. Jag kommer inte gräva ned mig för det här, säger Ricky Gustavsson. 

Snyggt mål

SVIF inledde bra och Ricky Gustavsson var nära att överlista IFK Västerviks målvakt två gånger med högerfoten. Till slut testade han vänsterdojan och då smekte han in 1-0. 

– Det var ganska snyggt, faktiskt. Jag hade testat med högerfoten och fick ett bra läge, gick mot backen och lade över den på vänsterfoten, sedan skickade jag upp den i krysset, säger målskytten om baljan. 

Första halvlek var Södra Vi klart bättre. 

– Första är riktigt bra, men sedan är det som det har varit för oss genomgående. Vi går ner oss, till viss del beror det nog på den halvrisiga träningsnärvaron i vintras. Vi tappar både ork och huvud lite, säger SVIF:s assisterande tränare Emil Eklund. 

Rött kort

IFK Västervik kvitterade, men fick sedan ett rött kort. Allt talade för förlängning när kustlaget smet upp i en kontring och avgjorde. Respass ur cupen för SVIF. 

– Vi sjunker för mycket i den andra halvleken, vi blir trötta och ängsliga, säger Ricky Gustavsson. 

Emil Eklund var inte heller allt för missnöjd – trots att laget inte får mäta sig mot bättre motstånd i nästa runda. 

– Det är inte hela världen. Vi luftar en del spelare och gör det rätt okej. 

Bäst var Ricky Gustavsson och Jakob Paulsson när Södra Vi fick vinka adjö till drömmarna om ett namnkunnigt motstånd på Ulfveskog längre fram.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt