Annons:

Ny hedersam förlust för DSK

Patrik Larssons DSK har fått en tung start resultatmässigt i femman.

Ny hedersam förlust för DSK

1-2 mot IF Stjärnan förra helgen. 2-3 mot Mönsterås GoIF i dag. Djursdala SK är nära – men når inte riktigt ända fram. – Hedersamma förluster är jobbiga, säger DSK:s coach James Mattsson.

Annons:

En strålande första kvart. Men ingen utdelning. 

Då tappade Djursdala allt sista 30 i första halvlek – och lät Mönsterås gå fram till 2-0. 

– Första kvarten är riktigt bra. Hade vi utnyttjat våra lägen, så hade vi haft ledningen med tre, fyra mål. Men vi har för mycket oskärpa i avslutslägena, säger Djursdala SK:s James Mattsson. 

Djursdala började bra i andra halvlek, vann boll och tog över matchen igen. 

– Sista 20 i första och första 20 i andra är som natt och dag. Då gör vi det vi ska, trillar runt bollen och vinner den på mitten. 

Mattias Pettersson gjorde 2-1 och Djursdala hade fått upp jakten. Då kom ett tungt baklängesmål efter hörna. Joakim Johansson gjorde 3-2, men någon kvittering kom aldrig. 

– Oavgjort hade nog varit mest rättvist. Jag tycker att vi kämpar hela matchen, men vi spelar inte så smart. Vi vill mycket, men vi litar inte på att den andra gör jobbet, så vi springer för mycket i stället. 

En poäng

DSK, som är nederlagstippat inför säsongen, har inlett med en poäng (mot BOIF) och med två uddamålsförluster. 

– Hedersamma förluster är jobbigt, framför allt när vi är bättre än vad de är. Men jag är inte oroad så länge vi skapar målchanser, vi är på rätt väg i alla fall. 

James Mattsson ville lyfta fram kollektivet i första hand, men tyckte också att Albin Isaksson och Mattias Pettersson var värda ett extra gott omdöme. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt