Annons:

Stjärnsmäll för Södra Vi – rasade i andra

Orken tog slut för Robin Hammars Södra Vi i andra halvlek. Foto: Simon Henriksson

Stjärnsmäll för Södra Vi – rasade i andra

Nykomlingen Södra Vi IF spelade cupmatch i torsdags – och seriematch i dag. Det blev på tok för tufft. I andra halvlek tog orken slut och Stjärnan vann med hela 5-1 på Ulfveskog. – Alla försökte, men det var sega ben, säger tränaren Emil Eklund.

Annons:

Cupmatch 19.00 i torsdags, seriematch 13.00 i dag. Så tätt spelar egentligen inga fotbollslag, men för Södra Vi blev det verklighet den här veckan. Hur det gick? Inte alls.

I dagens match mot Stjärnan hängde de blåvita med i 45 minuter. Sedan tog bensinen slut. Stjärnan drog ifrån och vann med hela 5–1.

”Sög musten ur många”

Robin Hammar kvitterade till 1–1 kort före paus. I början av andra fick Stjärnan några billiga mål och de tunga benen kändes ännu tyngre.

– Det kändes okej i paus, men vi var inte riktigt där då heller. Matchen i cupen sög musten ur rätt många och i andra orkar vi inte alls hålla uppe orken. Jag misstänkte att det skulle bli så här.

Matcherna var för tätt?

– Ja. Vissa spelade 90 minuter i torsdags och 90 minuter idag och det blir lite för tajt. Vi försökte flytta cupmatchen, men det gick inte. Det känns lite surt. Jag tror att vi hade bjudit på bättre motstånd om vi inte hade haft cupmatchen.

Bästa motståndet hittills

Stjärnan leder serien efter tre raka segrar.

– Det är det bästa laget som vi mött hittills. De var snabba, tekniska och fysiska. Det smäller lite hårdare i femman än i sexan och det måste vi vara beredda på. Vi är nykomlingar och kan inte räkna med poäng i varje match.

Ingen spelare stack ut från mängden i Södra Vi. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt