Annons:

INGET MIRAKEL FÖR FBSK – ÅKER UR DIVISION TVÅ

Robn Blombergs Frödinge åker ur division två efter kryss mot Egnahem i dag. Foto: Ossian Mathiasson

INGET MIRAKEL FÖR FBSK – ÅKER UR DIVISION TVÅ

FBSK behövde ett mirakel i de två sista omgångarna för att kunna rädda nytt kontrakt. Så blev det inte. Efter 2-2 mot Egnahem är laget tillbaka i trean nästa säsong.
– Sportsliga inställningen i match blev lite för stor för oss i division två, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Nykomlingen Frödinge/Brantestad har haft ett tufft debutår i division två och får börja om i trean nästa säsong. Det står klart efter kryss hemma mot Egnahem under lördagseftermiddagen.

– Med facit i hand så har omställningen varit för stor. Det har blivit en kulturkrock när det gäller det här med att prioritera matcher och träna mycket. Jag känner ändå att det finns kvalité i truppen och det finns alltid flera skäl. I den del av serien när vi möter lag i samma situation som vi har prestationerna gått ned lite och det är lite bittert.

Hur tror du det ser ut nästa år?

– Jag hoppas att många tjejer vill fortsätta spela här. Vi har en väldigt stor trupp och även om det blir degradering har vi byggt upp något riktigt bra. Även om det är besvikelse nu gäller det att se positivt på framtiden. Det är synd att det ska vara så enormt stor skillnad mellan division tre och två.

Hur känner du för egen del?

– Jag funderar för fullt och vi ska göra en utvärdering och så. Jag stänger ingen dörr.

 "Lider med tjejerna"

Dagens match inleddes mycket piggt av FBSK som borde haft fler målskyttar än Klara Solberg efter 45 minuter. I andra jämnade Egnahem ut spelet och lyckades vända till 2-1 i matchens slutskede.

I slutminuterna fick FBSK sedan en straff som Emma Wessman förvaltade på bästa sätt.

– Vi borde ha avgjort matchen i första där vi har flera riktigt bra lägen. Vi spelade riktigt bra och det är synd att vi inte har en större ledning i paus. I andra har Egnahem mycket boll och spel, men vi har de farligaste chanserna. Jag lider med tjejerna och tycker att vi borde ha vunnit.

Vad känner du efter att degraderingen blivit definitiv?

– Det är så mycket tankar och intryck. Jag har ingen bra summering nu. Det är jäkligt tråkigt. Vi har mycket kvalité, men division två är ett stort steg.

Louise Andersson och Matilda Brogie svarade för fina insatser för hemmalaget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt