STARK START I KVALET - POÄNG FÖR SÖDRA VI MOT OSKARSHAMN

Tarek Bayazid nickade in 3-3 och fixade en stark Södra Vi IF-poäng när kvalet till division fyra drog igång med bortamatch mot IFK Oskarshamn.

Södra Vi IF fick en bra start på kvalet till division fyra. På söndagseftermiddagen fixade man 3-3 borta mot IFK Oskarshamn. Och även om resultatet kanske inte var helt rättvist sett till spelet är poängen värd lika mycket för det.

På söndagen drog kvalet till division fyra igång. För Södra Vi IF:s del med en svår bortamatch mot division fyra-laget IFK Oskarshamn.

Fyra lag spelar en enkelserie (division fem-lagen IFK Borgholm och Växjö Bois är de två övriga) och ettan i gruppen är garanterad spel i division fyra nästa säsong. Det kan också bli så att tvåan i gruppen tar klivet upp, beroende på hur Smålandslagen lyckas i kvalet till division tre.

Södra Vi tillbakapressat

I eftermiddagens match mot Oskarshamn var Södra Vi stundtals hårt tillbakapressat. Men det började bra.

I den 20:e minuten drog Södra Vi upp ett anfall, Adrian Mathiasson slog ett precist inlägg som Robin Hammar mötte och bredsidade in ledningsmålet.

Södra Vi-glädjen varade dock inte längre än sju minuter. Hemmalagets Johan Kvarnmyr fullbordade ett vackert anfall genom att stöta in en passning.

Hemmaledning i halvtid

Södra Vi tvingades byta ut både försvararen Elias Hallingfors och mittfältaren Martin Brorsson redan under den första halvtimmen, vilket var två tunga tapp så klart. Hallingfors kunde dock komma in igen senare i matchen.

Efter kvitteringen tog IFK Oskarshamn över spelet helt och radade upp farliga lägen

Men då, från ingenstans, vände Södra Vi snabbt och Adrian Mathiasson skickade in ledningsmålet på volley efter 35 minuter. Snyggt värre.

Hemmalagets replik kom dock ännu snabbare denna gång. För i anfallet efter Södra Vi:s 2-1-mål tilldömdes hemmalaget straff, och Stephen Tchoute gjorde inget misstag.

Hemmalaget gjorde även 3-2 precis innan paus.

Kvittering från ingenstans

Tungt för Södra Vi, och det blev inte lättare i den andra halvleken, som IFK Oskarshamn dominerade stort. Pontus Holm i SVIF-målet agerade dock vägg – mer än en gång…

Med tanke på Oskarshamns kraftiga spel- och chansövertag kom Södra Vi-kvitteringen med dryga kvarten kvar helt överraskande.

Målet gjordes av pigge inhopparen Tarek Bayazid på nick, sedan Filip Frejd nickat en hörna i ribban.

Södra Vi var sedan ytterst nära att göra 4-3, men Adrian Mathiasson missade ett öppet läge.

Dubbla hemmamatcher

I slutminuterna tryckte IFK Oskarshamn på för att sätta segerbollen, men Södra Vi och Pontus Holm stod emot.

För Södra Vi väntar nu drabbningar mot IFK Borgholm och Växjö Bois, där SVIF har fördel av hemmaplan i båda matcherna.