Annons:

Han kan lämna VIF – uppvaktad av flera klubbar:

Ludwig Strömbom (till höger) kan vara på väg bort från Vimmerby IF och ansluta till laget som jublar i bakgrunden, nämligen Högsby IK. Foto: Simon Henriksson

Han kan lämna VIF – uppvaktad av flera klubbar: "50/50-läge"

Stanna eller lämna. Vimmerby IF-försvararen Ludwig Strömbom står inför ett svårt val.
– Det står mellan Högsby och Vimmerby, säger Ludwig Strömbom.

Annons:

Ludwig Strömbom sitter på ett utgående kontrakt med Vimmerby IF och någon förlängning har inte skrivits. Själv är han i valet och kvalet om att stanna eller lämna. 

– Mitt kontrakt har gått ut med VIF. De vill skriva ett tvåårskontrakt med mig där jag kan lämna om en klubb högre upp i seriesystemet hör av sig, säger Ludwig Strömbom.

Återvänder inte till HFK

Vimmerby IF ramlade ner i division 4 efter en tung säsong och Högsby IK höll sig kvar i trean efter en imponerande höstsäsong. Förra veckan provtränade backen, som ofta fick beröm för sina insatser i VIF-dressen, med Högsby IK. 

– De bjöd in mig till provträning så jag har känt på deras trupp och gäng. Det är helt klart ett alternativ. De har en bra tränare och det verkar som att de får in lite nyförvärv från division 1. Det är ett 50/50-läge just nu, säger Ludwig Strömbom och fortsätter:

– Jag står i valet och kvalet. Det grämer mig att det blir division 4 med Vimmerby. Det har annars varit en jättebra säsong, jag kunde inte ha fått det bättre. Tråkigt att vi åker ur serien, jag tycker inte att vi är värda det men en tabell ljuger inte. 

Flera andra lokala klubbar har hört av sig och fått nobben av honom. 

– Hultsfred är inget alternativ. Gullringen och Myresjö/Vetlanda har också hört av sig men det är inte aktuellt. 

När fattar du ett beslut?

– Inom någon vecka, så känns det just nu i alla fall.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt