Annons:

Vad kan vi vänta oss inför Allsvenskan 2020?

Djurgården blev årets svenska mästare i fotboll. Foto: DIF

Vad kan vi vänta oss inför Allsvenskan 2020?

Efter stor dramatik kunde Djurgården till slut ta hem SM-guldet. När de i halvtid låg under med 2-0 mot IFK Norrköping såg det ut som om pokalen skulle gå till antingen Hammarby eller Malmö FF.

Annons:

Men efter ett kvitteringsmål av Mohamed Buya Turay i 65:e minuten var guldplatsen säkrad.

Guldrysaren i årets Allsvenskan pågick in i det sista. Tre lag slogs med näbbar och klor om vinnarplatsen och det var osäkert vem som skulle ta hem pokalen ända tills slutsignalen ljöd. Djurgården låg illa till, med ett underläge på 2-0 mot IFK Norrköping i halvtid, medan både Hammarby och Malmö FF såg starka ut och stod för riktiga målfester i sina respektive matcher.

I andra halvlek reducerade dock Jesper Karlström och senare blev Mohamed Buya Turay guldhjälte när han fick in bollen i mål i 65:e minuten. Djurgården kunde ta hem sin livsviktiga poäng och säkra guldplatsen.

*

Djurgården låg länge i tabelltoppen, men när det enbart var två omgångar kvar var det ändå fyra lag som hade chans att ta hem SM-guldet. Förutom de tre ovannämnda, var även AIK med i guldstriden. Även i botten av tabellen var det ett riktigt getingbo. I slutändan drog GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna de kortaste stråna och föll ur tabellen. Kalmar FF fick göra upp med IK Brage om att behålla sin plats, vilket man lyckades med. Från Superettan blir Mjällby AIF och Varbergs BoIS uppflyttade och är klara för spel i Allsvenskan nästa år.

Inför nästa år blir det en del förändringar, i alla fall i tv-rutan. Fotbollssändningarna kommer att flytta från C More till Discovery. Därmed går en era sedan 1997 i graven. Discovery lovar dock att göra en hel del satsningar för att om möjligt skapa ännu vassare fotbollssändningar – till ett lägre pris.

*

Vi kan nog dessutom räkna med att det blir en del förändringar i lagens startuppställningar inför nästa år. Redan nu flaggar Djurgården för att man vill toppa laget ytterligare, och man kan nog förutspå att övriga lag kommer att trimmas för att försöka säkra guldet 2020.

Vinnaroddsen inför allsvenskan 2020 har ännu inte släppts, men vi kan nu jämföra fjolårets odds med resultatet. Malmö FF hade en vinstchans på 50% med vinnarodds på 2.0. Tvåa var AIK med en vinstchans på 22,5%. Trea IFK Norrköping med 12,5%, följt av 11% för Häcken. Djurgården hamnade först på en femteplats med en vinstchans på endast 7,7% och vinnarodds på hela 13.00.

Så hur ska man tänka då när man ska betta på fotboll? Uppenbarligen räcker det inte att enbart titta på föregående års statistisk. Precis som att man måste lära sig att räkna kort om man vill vända Blackjackoddsen till sin fördel, så måste man gräva djupare när man sysslar med sportbetting. Och enligt bettingexperterna finns det en regel som är viktigare än alla andra – undvik att satsa på favoritlaget. Ja, om du inte råkar vara Djurgårdare då alltså...

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt