Annons:

VIF samlar in fotbollsutrustning till Zizingas moderklubb

VIF samlar nu in fotbollsutrustning till Alan Zizingas moderklubb i Uganda. Foto: Arkivbild

VIF samlar in fotbollsutrustning till Zizingas moderklubb

Förre VIF-spelaren Alan Zizinga är från Uganda. Nu samlar han in fotbollsutrustning till sin moderklubb i Kampala – och VIF ställer upp.
– Jag hoppas supportrar och medlemmar lämnar det de kan, säger Budo Ericsson.

Annons:

Alan Zizinga spelade för Vimmerby IF under två säsonger. Sedan dess har han bland annat spelat för Södertälje FK, men representerade Nässjö FF den gångna säsongen. 

Nu vill Zizinga hjälpa sin moderklubb i Ugandas huvudstad Kampala genom att samla in bollar, matchdresser, träningskläder, benskydd och skor.

– Jag har lovat Alan att vi i Vimmerby IF ska samla in allt som vi inte använder i klubben. Jag hoppas att supportrar och medlemmar kan komma ner med det de kan också, så jag tror det kommer bli betydligt mer även om vi redan samlat in en del. Många av barnen spelar barfota på grus- och jordplaner, säger VIF:s Budo Ericsson.

Här kan man skänka

Insamlingen pågår till den 10 december.

– Ofta lämnar grejer till Erikshjälpen och det är också bra förstås, men det här är lite unikt. Nu vet man exakt vilket ändamål det går till och Alan kommer se till att det kommer ned på rätt sätt. Jag och Alan har haft kontakt hela tiden och nu frågade han om vi hade lite grejer. Det ligger i våra värdegrunder att hjälpa alla, inte bara de som finns här i närheten. 

Antingen kan man skänka material till VIF:s kansli, som är bemmanat på förmiddagarna, eller så kan man lämna av det direkt hemma hos Budo Ericsson.

– Jag tror och hoppas att vi kan få in del. Alan hoppas att klubben ska växa ytterligare och då kommer all utrustning till användning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt