Annons:

FEM SNABBA INFÖR KM:

BK Bostons tränare Robin Olsson hoppas att hans lag ska kunna vara med och bråka lite med storfavoriterna i gruppen, Vimmerby IF och IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

FEM SNABBA INFÖR KM: "Vi ska vara med och slåss om det"

I morgon är det dags för KM i futsal. Vi tar tempen på samtliga lag inför det prestigefyllda mästerskapet, och nu har turen kommit till BK Bostons tränare Robin Olsson att svara på de fem frågorna.

Annons:

Hur är ditt lags form?

– Det har sett bra ut de få träningar vi kört. Alla går in för det och är otroligt fokuserade på det vi ska göra. Vi har lagt mycket tid på det fysiska, och tryckt hårt på det. Det krävs mycket fysik för att orka när man ska spela inomhus och flera 20-minutersmatcher. Visst, det finns alltid spetsspelare, men alla lag kan göra det bra om man bara har fysiken.

Vad är er målsättning i KM?

– Primärt är det att gå ut och ha så himla roligt vi bara kan – det är vad jag har kommunicerat till gruppen. Det här är ett roligt avbrott på försäsongsträningen, sedan ska vi njuta att få spela inför fullsatta läktare och möta den kvalitet vi ställs mot. Det sekundära är att vinna matcher.

Vilka går vidare från gruppen?

 – Om jag ska svara med hjärtat så säger jag ju så klart att vi är det ena laget. Om man ser till trupperna så är det så klart Vimmerby och Tuna som ska gå vidare. Men vi ska vara med och slåss om det.

Vilka vinner KM?

– Jag tror att IFK Tuna vinner, de har den individuella skickligheten som behövs. De har en fruktansvärd kvalitet rakt igenom hela laget.

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Först och främst vår målvakt Patrik Hörmann. Han är helt orädd och har fin spelförståelse, men framför allt har han en enorm inställning. Sedan ska man kika lite extra på Abdi Sala, nyförvärvet från Vimmerby IF. Han känns som en komplett futsalspelare – väldigt teknisk, duktig på små ytor och med ett bra spelsinne.

Boston tillhör grupp B där även Frödinge/Brantestad, Tuna och Vimmerby ingår.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt