Annons:

  • Jätteuppsving för fotbollsskolan i Vimmerby

    Många deltagare var med när Vimmerby IF anordnade landslagets fotbollsskola. Foto: Linus Johansson

  • Jätteuppsving för fotbollsskolan i Vimmerby
  • Jätteuppsving för fotbollsskolan i Vimmerby
  • Jätteuppsving för fotbollsskolan i Vimmerby

    David Lindgren.

Jätteuppsving för fotbollsskolan i Vimmerby

145 barn och ungdomar har under veckan deltagit i landslagets fotbollsskola i Vimmerby. – Ser vi över de tio senaste åren är det rekord i antal deltagare. Det har varit jättelyckat, säger David Lindgren, som är barn- och ungdomsansvarig i Vimmerby IF.

Annons:

Landslagets fotbollsskola hölls på Ceosområdet i Vimmerby under fyra intensiva dagar. Totalt var 145 barn och ungdomar anmälda i åldrarna 6-14, att jämföra med 90 stycken förra året. De flesta kom från Vimmerby, men även andra orter i kommunen var representerade. Till och med en ung fotbollsspelare från Göteborg och BK Häcken fanns på plats.

– Vi har gjort allt vi kunnat för att hålla nere kostnaderna så att alla ska kunna vara med. En annan anledning till att det är så många deltagare tror jag är att vi kör första veckan på sommarlovet, förklarar David Lindgren det höga deltagarantalet. 

Uppskattat framträdande

Vädret var perfekt under hela veckan. När Dagens Vimmerby var på plats under den sista dagen var det lite extra festligt då Emil Källdoff, som är nia i världen i fotbollsfreestyle, höll en uppvisning och skrev autografer.

– Han var här förra året också och det är ett väldigt uppskattat inslag, säger David Lindgren.

Deltagarna är uppdelade i olika grupper. I en grupp hittar vi bland annat de båda elvaåringarna Elsa Sorsa Karlsson och Märta Johansson. De är på bra humör.

– Jag tycker att det är kul att vara med här. Det allra roligaste är att skjuta straffar, säger Elsa Sorsa Karlsson.

– Det bästa är att spela match. Men det är kul med annat också, säger Märta Johansson.

Klar övervikt

Ett 15-tal ungdomsspelare har fungerat som ledare under veckan. De har stöttats upp av A-lagsspelare som till exempel Gustavo Borges, Elin Ryd, Alice Juneskog och Ludvig Lundqvist.

När det gäller deltagarna har det varit en klar majoritet killar.

– Jag upplever att det är ganska extremt i år med runt 100 killar och 50 tjejer. Till i år utökade vi så att även de lite äldre kunde vara med och där har vi nog nått ut bättre till de äldre killarna, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt