Annons:

FYRA RÖDA KORT I HÄTSKT DERBY PÅ KNEKTAVALLEN

Kvällens derby mellan Hultsfred och Målilla blev en het historia. Foto: Stefan Härnström

FYRA RÖDA KORT I HÄTSKT DERBY PÅ KNEKTAVALLEN

Kvällens derby mellan Hultsfred och Målilla blev en het historia. I slutet tappade hemmalaget humöret fullständigt och drog på sig hela fyra röda kort.
– Det är ett oacceptabelt beteende på några av utvisningarna, säger tränaren Krister Borgh.

Annons:

HFK var favorittyngt i dagens derby, men det lyckades man inte hantera mentalt. Tobias Stridh gav visserligen Hultsfred ledningen – men Målilla var minst lika bra under den första halvleken och Daniel Skoog kvitterade i slutskedet.

I andra inledde HFK piggt, men ganska snart tappade laget humöret. Dino Teljigovic, Oscar Karlsson, Nader Alsafadi (från bänken) och Charlie Olsson blev utvisade.

– Resultatet är väl rättvist, vi får vara nöjda med en poäng. I första skapar vi fler heta chanser, men de har mer boll. Vi kommer inte upp i nivå och det var slarvigt och nonchalant. Viljan och inställningen saknas. Vissa förstår jag inte att det kan bli utvisning på och det är ett oacceptabelt beteende på några av utvisningarna, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Ingen i HFK får beröm. Hemmalaget fick dessutom målvakten Nader Alsafadi skadad och han bedöms bli borta en tid med en sträckning i låret. 

"En ren spark mot benen"

Gladare tongångar var det i Målilla.

– Vi gör en väldigt bra match, vi går in med precis det vi ska göra. Efter en kvart syns det tydligt att vi spelar fotboll och HFK försöker hitta långbollar. I andra blev det alltmer hätskt och det var ett frustrerat och övertäntHFK. När vi mötte nio man blev vi lite stressade och slog mycket långt, men vi har friläge och en boll i ribban. Vi var mycket bättre och borde ha vunnit. Jag är nöjd med grabbarnas uppträdande och tycker att det var en tråkig attityd i HFK. Den sista utvisningen är en ren spark mot benen, de andra tre är det psyket, säger Målillas Johan Martinsson.

Hela laget samt Ludvig Ivarsson och Dennis Adolfsson plussas i Målilla.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt