Annons:

Vimmerby i viktig toppmatch – nyckelspelarna tillbaka i startelvan

Vimmerby IF möter Myresjö/Vetlanda på bortaplan i kväll.

Vimmerby i viktig toppmatch – nyckelspelarna tillbaka i startelvan

Vimmerby IF har imponerat stort under säsongsinledningen. I kväll väntar ett tufft test: Myresjö/Vetlanda på bortaplan. 
– Vi åker dit för att ta tre poäng. Det är vår inställning, säger huvudtränaren Johan Karlsson Törndahl. 

Annons:

Vimmerby tog en förkrossande 10­–0-seger i senaste omgången mot Bäckseda IF och då de hade precis fått information om att de tappar tre av sina inspelade poäng. Detta efter ett misstag med matchrapporten i samband med andra seriematchen mot Tranås FF. 

I stället för 3–1-seger tilldöms VIF en 0–3-förlust och allt tyder på att VIF blir av med segern.

– Jag lägger ingen energi på det längre. David (Lindgren) sköter kontakten med Smålands Fotbollförbund och jag fokuserar på nästa match och nästa träning. Jag vet inte vad nästa steg är men jag utgår från att vi inte får de tre poängen, säger Johan Karlsson Törndahl. 

"En helt annan match"

Kvällens motståndare Myresjö/Vetlanda har inlett med två storsegrar, 3–1 mot Tranås och 8–1 mot Ölmstads IS, och blir en tuff nöt att knäcka för VIF i det tidiga och viktiga toppmötet. 

– Vi är laddade och jag tycker att vi har förberett oss på helt rätt sätt. Både offensivt och defensivt spelar vi väldigt bra. I senaste matchen mot Bäckseda fick vi flyt i spelet från speluppbyggnad till sista tredjedelen och hade ett varierande spel med kortpassningsspel och djupledsspel. Det är vad vi strävar efter och vi har en trupp med spelare som har olika styrkor. 

VIF mötte Myresjö/Vetlanda i en träningsmatch inför säsongen och vann med 6–1. 

– Jag räknar med att det blir en helt annan match i kväll. De har förstärkt truppen med intressanta spelare och de har höjt sig avsevärt. Det blir säkert en tuff och tät match. Ska man vara med i toppen så är det en jätteviktig match. Vi går alltid för tre poäng. 

Ahl och Larsson in i startelvan

Nyckelspelarna Markus Ahl och Simon Larsson satt på bänken i senaste matchen. Nu är de tillbaka i startelvan.

– ”Macke” har vi sparat med tanke på att han varit sjuk. Simon klev av skadad mot Tranås men han tränade fullt sist och är redo för spel. Oskar Bergman spelar i kväll och på lördag, sedan försvinner han till Uppsala för studier. 

Fakta

Vimmerby IF:s trupp till matchen mot Myresjö/Vetlanda: Gustaf Johansson, Petter Gustavsson, Tage Falk, Jacob Johansson, Oskar Bergman, Ludvig Strömbom, Markus Ahl, Simon Larsson, Niklas Gunnarsson, Joakim Storm, Mohammad Jafr, Rikard Thuresson, Anton Ljungberg, Ali Mohammed, Ardijan Mahmutaj och Josef Fenikh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt