Annons:

VIF FÖLL EFTER SENT AVGÖRANDE

Simon Larssons Vimmerby IF förlorade med 1–2 mot Stensjön efter ett sent avgörande. Foto: Ossian Mathiasson

VIF FÖLL EFTER SENT AVGÖRANDE

Vimmerby tappade viktiga poäng i dagens bortamatch mot Stensjön. I 89:e spelminuten gjorde Stensjön 2–1. 
– Det var lite tamt och tveksamt i båda straffområdena och då blir man straffad, säger Johan Karlsson Törndahl, tränare i Vimmerby IF. 

Annons:

Vimmerby har radat upp fyra segrar i division 4 men en av segrarna kommer förvandlas till förlust på grund av att laget använde sig av en obehörig spelare mot Tranås. 

Till dagens match efterlyste Karlsson Törndahl mer löpvilja och energi och samma arbetsinsats som i andra halvlek mot Myresjö/Vetlanda. 

Sent avgörande 

I 18:e minuten gjorde Rickard Thuresson 1–0 på straff efter att Joakim Strom blivit nedriven. VIF ledde med 1–0 i halvtid och hade bud på fler mål. 

– Vi skapade många chanser men vi var inte tillräckligt rejäla och distinkta i offensivt straffområde. Faktum är matchen kunde ha varit slut i halvtid om vi hade satt våra chanser. Vi tog lite för lätt på det i avsluten och det håller inte. Vi måste vara mycket mer kliniska, säger Johan Karlsson Törndahl. 

Stensjön gjorde 1–1 på hörna i 65:e minuten och avgjorde matchen med 2–1 i 89:e minuten efter en hörnretur. 

– Det var en hörna som rensades undan och skottet utifrån studsade på en av våra spelare och in i mål. Vi brukar vara duktiga på fasta situationer men det handlar om att vara noggranna i båda straffområdena. Det var lite tamt och tveksamt, då blir man straffad. 

"Tätnar till i toppen"

Vid ställningen 1–1 gjorde Vimmerby 2–1 men målet dömdes bort för offside. 

– Jag tycker att vi blir rånade på det målet. Jag förstår inte hur det kan bli offside, säger han. 

Hur ser du på toppstriden efter denna sena förlust?

– Det är klart att det tätnar till i toppen, vi har inte råd med förluster. Nu gäller det att vi vinner derbyt mot Tuna. Vi får ha tråkigt och gräma oss i dag, sedan gå vidare. Nästa vecka får vi nöta på det vi gjorde dåligt. Tungt att förlora men vi skapar så grymt mycket lägen, det får vi ta med oss. 

Bäst i VIF var defensive mittfältaren Simon Larsson och Anton Ljungberg, som spelade både ytterback och innermittfältare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt