Annons:

LOKALT LAG FÖRLORADE KAOSMATCH – KRITISERAR DOMARINSATSEN

Gunnebo var inte speciellt nöjda med domarinsatsen efter matchen mot Ariel. Foto: Pixabay

LOKALT LAG FÖRLORADE KAOSMATCH – KRITISERAR DOMARINSATSEN

Domarduon hamnade i fokus när Gunnebo förlorade dagens bortamatch mot IF Ariel i division 6. 
– Vi är inte helt nöjda med domarinsatsen. Det var en kaosmatch, säger tränaren Peter Lönnblom. 

Annons:

Gunnebo upplevde en mardrömsmatch på Ekskogsvallen i Kristdala på lördagseftermiddagen.

Redan i matchens fjärde spelminut fick Gunnebos målvakt Fabian Norrström rött kort efter att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet.

– Vi anser att den är helt felaktig, domaren ger honom rött kort för målchansutvisning. Vi ser det inte på samma sätt som domaren. Det sätter standarden på matchen, att vi får den tidiga utvisningen och det blir en irritation mot domarna som inte kommer upp i bra nivå, säger Peter Lönnblom, tränare i Gunnebo. 

Ändrade rött kort till gult kort

Niclas Bengtsson fick hoppa in i den utvisade målvaktens ställe och fick se den efterföljande frisparken gå raka vägen in i mål. 

Några minuter senare fällde Bengtsson en Ariel-spelare i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och gav målvakten rött kort, något som kort därpå korrigerades till endast ett gult kort. 

– Efter viss påverkan från vår sida så ändrade de det till ett gult kort. Jag har aldrig varit med om domaren ändrar från rött till gult. I stället var att diskutera sinsemellan så slängde de upp det röda kortet för snabbt och ändrade sig senare. Vi var ganska irriterade efter de här situationerna, säger Peter Lönnblom, vars lag släppte in 2–0 på straffen. 

Två utvisningar i samma situation

Då hade matchen varit igång i tio minuter. Därefter var det en division 6-match som präglades av mycket närkamper och hårda tag. 

– Vi försökte spela vårt fysiska spel och blev avblåsta för det. Vi tilläts inte spela den fotbollen som vi vill spela. I dag påverkade domarens bedömningar vårt sätt att spela fotboll. Det var svårt att förstå domarens nivå som var ojämn. 

I mitten av andra halvlek fick båda lagen varsitt rött kort då en spelare i vardera lag hamnade i luven på varandra. 

– Deras spelare slet ner vår spelare (Robin Liderblom) och i affekt så tog vår spelare tag i honom och slet ner honom till marken. Deras spelare fick rött kort direkt, likaså vår spelare. Robin hade redan en varning så jag tycker att han skulle ha fått sin utvisning med sitt andra gula kort. Nu riskerar han en längre avstängning med tanke på att det blev rött kort direkt.

"Gör vad vi kan"

Gunnebo fick lämna Kristdala utan poäng och Lönnblom var nöjda med laginsatsen. 

– Vi kämpar på trots att vi är en man mindre i så gott som hela matchen. Vi gör vad vi kan. Det är en jämn match där inget av lagen skapar så farliga chanser. 

Vår tidning har intervjuat domaren och artikeln publiceras tidigt i morgon bitti.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt