Annons:

Gunnebos ordförande: ”Jag har bett om ursäkt”

Gunnebo IF fick hård kritik av domarna för sitt uppträdande under gårdagens match mot Ariel. Foto: Arkivbild

Gunnebos ordförande: ”Jag har bett om ursäkt”

Flera spelare och ledare i Gunnebo IF tappade humöret fullständigt i gårdagens division sex-match mot Ariel. Nu ber ordföranden Daniel Jansson domarna om ursäkt.
– Vi kan inte bete oss som vi gjorde, säger Jansson.

Annons:

Vår tidning har skrivit flera artiklar om gårdagens alltför heta division sex-match mellan Ariel och Gunnebo. Efter matchen riktade tränaren Peter Lönnblom stenhård kritik mot domarduon och i morse publicerade vi en artikel med en av domarna som bland annat sa såhär:

– Jag tycker att det var för mycket fokus på domaren. Tränaren i Gunnebo måste uppfostra sina spelare och respektera domarna. Min kollega är bara 17 år.

 "Det bästa är att glömma"

Ordföranden Daniel Jansson tog kontakt med de två domarna under gårdagen och bad om ursäkt för lagets agerande.

– Jag har pratat med båda domarna och bett om ursäkt för vårt agerande. Vi kan inte ha det såhär och de godtog ursäkten. Jag hoppas att det stannar där. Som de har sagt till mig ska de inte göra någon polisanmälan. Det bästa är att glömma det som hände och gå vidare, säger Jansson som även anser att domarduon har ett stort ansvar för situationen.

– Det är tre parter i fotboll. Domarna har sin del och sitt ansvar i det hela. Spelare och ledare får mycket skit nu, men det blir en tråkig start på matchen med en straff emot oss som sätter prägeln.

 Lämnade tränarbänken

Jansson är både ordförande i klubben och lagledare i A-laget. Både under första halvlek och andra halvlek lämnade han bänken för att istället sätta sig vid omklädningsrummet.

– Jag sa ingenting och försökte hålla igen. Jag kände att det inte är bra om jag som ordförande skulle säga något dumt så därför gick jag därifrån.

Kunde du inte ha sagt till tränarna och spelarna?

– I efterhand kunde jag ha gjort det, men det var sådan frustration och adrenalinet bara sprutade hos alla. Vi försökte prata om det i halvtid, men det hjälpte inte.

Hur ser du på lagets agerande?

– Vi kan inte stå och gapa och skrika och bete oss, vi måste köpa domarens beslut. De ändrar sig inte ändå. Det som är frustrerande är att domarna inte tar någon diskussion när tränarna vill ha en förklaring och då eldas det på ännu mer.

 "Måste vara åt båda håll"

Gunnebo ska nu prata igenom sitt agerande i veckan.

– Vi får prata ut om det här.

Är du orolig för att ni ska bestraffas?

– Enligt dem skulle de inte göra någon anmälan utan prata med domarbasen, men det är tråkigt att det ska bli såhär. Spelare och ledare ska respektera varandra och det gäller även domarna. Vi lägger två-tre träningar i veckan på fotbollen och det måste vara åt båda håll.

Det är ofta svårt att få tag i domare. Hur tror du att en sådan här händelse påverkar tillgången på domare i framtiden?

– Klart att det påverkar. En av dem var bara 17 år och det var inte meningen att skrämma iväg personer så de inte ska vilja döma. Jag pratade med honom och han ska inte lägga av efter detta i alla fall. Domare växer inte på träd, men alla måste visa respekt för varandra och ha en dialog. 

Ska det behöva vara såhär i division sex?

– Nej det ska det inte. Det får inte vara såhär.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt