Annons:

VIF tog tre derbypoäng mot Tuna – efter tidig utvisning

VIF jublar i segermatchen mot Tuna. Foto: Simon Henriksson

VIF tog tre derbypoäng mot Tuna – efter tidig utvisning

Vimmerby IF kan jubla över tre derbypoäng. Detta efter 3-0 hemma mot IFK Tuna i hällregn.
– Vi är numret större ändå, säger VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Annons:

Ilhan Jejnas röda kort i den första halvleken satte verkligen prägel på derbymatchen mellan Vimmerby IF och IFK Tuna. Fram tills att Tuna blev decimerat var man verkligen med i matchen.

– Det är vi verkligen. Vi gör det bra, men sedan är vi lite för dåligt tränade. Efter det röda kortet blir det ännu jobbigare men jag tycker ändå att vi gör det bra, säger Tunas tränare Mattias Gustavsson.

Han tyckte att Jejnas två gula var hårda.

– Det är larvigt. Att ge honom gult för filmning är fjantigt där. Jag tycker att han viftar med korten åt båda håll. Sedan är det inte hans fel att vi förlorar, men det märks att vi får spela med en man mindre. Naturligtvis blir det jobbigt. Vi blir kort om folk och orkar inte jaga upp och ned hela tiden.

Hypotetisk fråga förstås, men vad tror du hade hänt om ni fått vara elva mot elva?

– Då hade vi kunnat rubba dem, det tror jag. Vi låg rätt och störde dem, men Vimmerby är helt klart ett starkt lag. 

"Grinigt"

Mohammad Jafr gav VIF ledningen i den första halvleken. 2-0, som helt dödade spänningen, kom tidigt i andra halvlek genom ett självmål. 3-0-målet var en delikatess från Joakim Storm, som klackade in bollen bakom Billy Inkoom. 

– Vi visste att det skulle bli grinigt och att det skulle smälla, men jag tycker att vi är numret större redan innan utvisningen. Vi skapar mer och flyttar bollen snabbare. Efter att de fått sin utvisning hotar de inte speciellt mycket förrän de sista två anfallen i matchen. Vi tar det lugnt, även om vi kan ta det ännu lugnare. Vi blir lite heta i andra, säger VIF:s tränare Johan Karlsson Törndahl.

Till slut får man säga att Vimmerbys derbyseger var fullt rättvis.

– Vi vinner rättvist tycker jag. Det är närmare både 4-0 och 5-0 än 3-1. 

"Tar en match i taget"

Vimmerbys situation i den absoluta toppen hänger förstås på matchen mot Tranås. På planen vann VIF den, men vid skrivbordet är Tranås som bekant tilldömda poängen. 

– Det tänker jag inte på. Vi tar en match i taget och ska ta tre poäng när vi spelar. Nu kommer serien dela sig mer och mer, så det var viktigt att få den här trean, säger Karlsson Törndahl.

För Tuna blir läget desto mer bekymmersamt.

– Det här var ett stort fall framåt. Fortsätter vi så här finns det mer att hämta. Insatsen var mycket bättre än mot Gullringen. Hela laget förtjänar en eloge.

I VIF berömdes Anton Ljungberg för sin insats som mittback. Även Simon Larsson plussades. Hela laget berömdes också. Hos Tuna fick Gustavo Borges beröm för sitt slit matchen igenom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt