Annons:

Ted tillbaka i Vimmerby IF - ”Han har rätt attityd”

Ted Åström är tillbaka i Vimmerby IF. I ett första läge är han tillgänglig för spel i fyra matcher. Vad som händer efter det är oklart. Foto: Linus Johansson

Ted tillbaka i Vimmerby IF - ”Han har rätt attityd”

Ted Åström Åberg kommer tillbaka till Vimmerby IF. Tillfälligt, till att börja med. – Först och främst kommer han att spela med oss till IFK Tuna drar igång sin serie igen. Efter det får vi se vad som händer, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Ted Åström Åberg var en viktig spelare för Vimmerby IF i flera säsonger. Inför den här säsongen kände han att tiden inte räckte till för en satsning i division två. Istället blev Åström Åberg utlånad till IFK Tuna i division fyra. Där har han varit lagets kanske bästa spelare så här långt.

”Inga problem alls”

Nu är den rivige spelaren klar för en återkomst i Vimmerby IF. En tillfällig sådan till att börja med.

– Först och främst handlar det om två seriematcher och två cupmatcher. Sedan drar Tunas höst igång och då får vi se vad som händer, säger Johan Carlsson.

Ted Åström Åberg har tränat med VIF den första veckan efter uppehållet.

– Han är något otränad. Men Ted är en rapp spelare och han har en attityd som gör att han inte har några problem alls att orka med en match.

Hoppas på hela säsongen

Vimmerbys och Johan Carlssons mål är att Ted Åström Åberg ska bli kvar i VIF säsongen ut.

– Vi har för avsikt att försöka behålla honom resten av säsongen. Men med hänsyn till Tuna och Ted i första hand börjar vi så här så får vi se sen.

Är han aktuell för en startplats?

– Han utgår från samma förutsättningar som alla andra så det är han absolut. Annars hade det inte varit någon idé att plocka in honom.

”Ser jävligt rapp ut”

Den senaste veckan har VIF också haft tre testspelare på plats, Hultsfredsduon Albert Johansson och John Svensson samt Abdel Idjbara från BK Boston.

– Det ser intressant ut. Albert har lite problem med ljumskarna som han behöver bli kvitt. John har tränat varje dag och ser jävligt rapp ut. Abdel jobbade måndag-tisdag, men har tränat både onsdag och torsdag. Jag vet vad han går för. Han är en VIF-spelare i grunden och det är viktigt att visa att vi inte har glömt bort honom, säger Johan Carlsson.

– Det handlar också om att se vad killarna har för attityd. Tränar man varje dag utan att vika ned sig så har man kommit långt hos mig.

Är det aktuellt att värva någon av dem nu?

– Vi har inte riktigt diskuterat det. Abdel ser jag som en framtidsman i Vimmerby IF, om det är nu eller nästa år får vi se.

Och Hultsfredsduon?

– De har framtiden för sig. Det är viktigt att de får komma in och känna på det, säger Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt