Annons:

Rekordmånga lag i cupens 40:e upplaga

Här står Bullerby Cups huvudfunktionärer uppradade och laddade för ännu en cup. Foto: Simon Henriksson

Rekordmånga lag i cupens 40:e upplaga

För 40:e gången arrangerar Vimmerby IF Bullerby Cup. I år deltar fler lag än någonsin under de fyra dagarna. – Det ska bli otroligt kul, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

På onsdag kväll går massor av flickor och pojkar och lägger sig med stora drömmar. På söndag har de grusats eller gått i uppfyllelse. 

Det är nämligen dags för den 40:e upplagan av Bullerby Cup. Fler lag än någon gång tidigare i turneringens historia deltar. Cirka 3 200 spelare och ledare invaderar Vimmerby kommun och närmare 600 matcher ska genomföras. 

40 domare och 650 funktionärer hjälper till att genomföra cupen, som lockar 212 lag. Flest lag finns i tioårsklassen för pojkar. Det är 72 stycken och bland tolvåringarna är det 64 lag. På flicksidan är det något färre: 28 respektive 48. Till sin hjälp har VIF också grannföreningarna Södra Vi IF, Frödinge/Brantestads SK och Storebro IF.

Matcherna spelas på Ceosvallen, Vimarvallen och Vimarskolan. De allra flesta spelas på Ceosvallen. I Vimmerby kommun råder bevattningsförbud och det gröna gräset är inte så grönt. Men att det är torrt ska inte påverka turneringen, enligt cupgeneralen Leif Carlsson. 

– Nu ser vi fram emot det här och det ska bli otroligt kul. Det är som det är, säger VIF:s Leif Carlsson. 

Många funktionärer

Ideellt arbete är allt svårare att locka människor till, men VIF upplever inte att det blivit mycket svårare att få fram funktionärer. 

– Jag ska inte säga att det är jättelätt, men många är kvar år efter år. Vi är oerhört tacksamma för det, säger Leif Carlsson. 

Har ni det kämpigt?

– Inte kämpigt, men vi jobbar med det hela tiden. 

Stort disco i Källängen

Vimmerby IF:s seniorlag kommer att möta Linköping City på Arena Ceos vid kvart i nio på lördag kväll. En annan nyhet i år, när cupen firar 40 år, är att det blir stort disco på fredagskvällen i Källängsparken. 

– Vi kommer att hägna in det området, så bara spelarna kommer in. Det är en riktigt rolig grej. 

Dagens Vimmerby kommer naturligtvis ge er all glädje och smärta från den fyra dagar långa cupen med start på torsdag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt