Annons:

VIF:s matchhjälte: ”Som att få en tårta”

Vimmerby fick jubla mot Husqvarna och är klart för final i Hyundai Cup. Foto: Linus Johansson

VIF:s matchhjälte: ”Som att få en tårta”

2013 slog Vimmerby IF ut Husqvarna FF i Svenska Cupen. I kväll gjorde VIF om bedriften, men den här gången i Hyundai Cup. – Efter den här säsongen känns det som att få en tårta att vara i final, säger matchhjälten Karlo Goranci efter 1-0-segern.

Annons:

Husqvarna kom till spel med åtta spelare som startade lagets senaste match i division ett. Få trodde nog att Vimmerby skulle gå segrande ur striden. 90 minuters spel senare var VIF:s 1-0-seger inte alls orättvis.

– Det känns jätteroligt att vinna och att hålla nollan. Det var fullt rättvist så den här segern tänker vi inte be om ursäkt för, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

VIF bättre offensivt

Husqvarnas tränare, Niclas Tagesson, hade inte mycket att invända mot Vimmerbys seger.

– Det var en väldigt jämn match så det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Jag kan inte säga att det var orättvist att de vann. Vimmerby kanske ville lite mer.

Vad tycker du om Vimmerby som lag?

– De är stabila. Jag vet hur de spelar och de gjorde det de är bra på. De gjorde det väldigt bra och var bättre än oss i det offensiva spelet, säger Niclas Tagesson.

”En bra träff”

Hemmalaget gjorde främst en stark första halvlek där lagets presspel gjorde det svårt för Husqvarna att ta sig fram till farliga lägen. 0-0 i halvtid kändes logiskt.

Sedan small det direkt i den andra halvleken. Redan efter en minut och 30 sekunder klippte formstarke Karlo Goranci in matchens enda mål.

– Det var skönt. Jag kände direkt att det var en bra träff, säger Goranci och spricker upp i ett leende.

– Ett jättesnyggt mål. Jag sa till Karlo att det nästan var ett Johan-skott fast jag tar dem 20 meter längre ut, skrattade Johan Carlsson.

”Oskarshamn är dötråkiga”

Även om Vimmerby tröttnade lite under den andra halvan av halvleken så lyckades Husqvarna bara skapa en bra målchans. Den gången räddades VIF och Nic Rydholm av stolpen.

– Hade de fått in 1-1 där tror jag inte att vi hade vunnit. Vi var helt slut, säger Karlo Goranci.

Istället kunde VIF hålla ifrån till en 1-0-seger och nu väntar Östers IF eller Oskarshamns AIK i finalen. För Goranci är drömmotståndet givet:

– Öster. Oskarshamn är dötråkiga, de har inte en spelare som är rolig. Öster blir lite nytt i alla fall. Visst skulle det vara roligt att spela hemma, men jag hoppas faktiskt att vi får möta dem på deras fina arena.

Vad betyder det att vara i final?

– Det är skitroligt. Cuper är det roligaste att spela. Att vara i final är som att få en tårta efter en tung säsong.

Många var bra

Johan Carlsson var förstås nöjd med VIF:s insats.

– Vi mötte ett division ett-lag och gjorde det jättebra. Sen kan vi bli bättre på att täcka boll och sådana bitar. Men får man jobba hårt i defensiven går det ut lite över sådana saker. Det är en morot för oss att få spela final. Inte för att jag ogillar Oskarshamn, men jag möter hellre Öster, säger Johan Carlsson.

Rickard Thuresson och Karlo Goranci visade fortsatt fin form. Oskar Stejdahl var en gigant på mittfältet. Mittförsvaret med Alexander Jonsson och Johan Lundin släppte knappt en boll förbi sig. Kort och gott: många var bra i Vimmerby i kväll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt