Överlägset Vimmerby vann knappt

Topplaget Vimmerby IF B mot jumbon Tjust IF. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Jo då, visst vann Vimmerby. Men ”bara” med 2-1.

Jumbolaget i division tre, Tjust, chockstartade matchen och tog ledningen redan i den åttonde minuten. Vimmerby skulle dock komma tillbaka. I den 30:e minuten spelade Julia Andersson fram Alice Juneskog till 1-1.

Sju minuter senare var VIF-tjejerna i ledningen. Detta efter ett Alice Juneskog-inlägg som Hanna Ericsson nickade i mål. Det blev också matchens sista fullträff.

– Vi hade ett rejält övertag och borde ha gjort fler mål. Tjust slog i stort sett bara långbollar som stannade vid vår backlinje, säger VIF-tränaren Johan Erlandsson.

Hemmalaget hade sina bästa spelare i Anna Pettersson, Julia Andersson och Alice Juneskog.