Annons:

2-0-ledning räckte inte – Vimmerbys kräftgång fortsätter

Örebro Syrianska har precis kvitterat till 2-2 i matchen mot Vimmerby IF. Ted Åström Åberg och Nic Rydholm deppar. Foto: Linus Johansson

2-0-ledning räckte inte – Vimmerbys kräftgång fortsätter

Efter den första halvleken och ledning med 2-0 talade allt för en Vimmerbyseger hemma mot Örebro Syrianska. Men, nej. Det gick inte den här gången heller. – Jag vet inte vad som hände, suckade VIF-tränaren Johan Carlsson efter 2-2-matchen.

Annons:

Vimmerby IF kan inte vinna just nu. Det blev än mer tydligt i hemmamatchen mot Örebro Syrianska. 2-2 innebar lagets sjätte raka seriematch utan seger och VIF kan fortfarande känna flåset från bottenlagen i serien.

– Jag tycker ändå att den här matchen var en förbättring jämfört med dem vi spelat den senaste tiden. Jag är inte orolig, det här ska vi reda ut, säger Simon Alexandersson, som gjorde båda hemmalagets mål.

Läcker frispark

VIF gjorde faktiskt, under stora delar, en mycket bra första halvlek. Hemmalaget var nära att ta ledningen vid flera tillfällen, främst genom stekhete Simon Alexandersson.

Och när det första målet väl kom efter 31 minuter var det just Alexandersson som nätade. Detta efter en läckert slagen Oskar Eriksson-frispark som Alexandersson distinkt nickade i mål.

Samma duo låg också bakom 2-0-målet åtta minuter senare. Oskar Eriksson hittade fram till Simon Alexandersson, som inte gjorde något misstag.

– Vi låg rätt i den första halvleken och kontrade bra. För egen del var det skönt att göra två mål, men jag trodde att det skulle bli något i den andra halvleken också, säger Simon Alexandersson.

Två snabba mål

Visst blev det ett par mål även under matchens andra halva. Men inte från Simon Alexanderssons eller Vimmerbys sida. Istället var det Örebro Syrianska som spelade upp sig rejält och chockstartade halvleken.

Redan efter två minuter smekte en bortaspelare in 2-1 med en läckert slagen frispark. Inte ens tio minuter senare låg även 2-2-bollen bakom Nic Rydholm i VIF-målet efter tamt försvarsarbete.

– Jag tycker att vi bjuder på båda målen. Deras frispark vid 2-1-målet kom efter att vi slagit ett felpass på mittplan. Vid det andra målet stod vi mer eller mindre och tittade på, säger en besviken hemmatränare, Johan Carlsson.

Några fler mål blev det inte i matchen. Sett till 90 minuter var 2-2 ett rättvist resultat.

– Vi gjorde en bra första halvlek. Men i den andra gick vi ner till 85-90 procent igen, suckade Johan Carlsson.

Rött kort för Jimmy Svensson

Värt att notera i övrigt från matchen var att hemmalagets Jimmy Svensson blev utvisad i den 90:e minuten efter att ha snackat till sig två varningar.

– En solklar utvisning. Det var väldigt onödigt av Jimmy, tyckte Johan Carlsson.

Vimmerby hade sina bästa spelare i Simon Alexandersson och Sebasthian Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt