Annons:

Simonsson lämnar tränaruppdraget –

Tränarkarriären i Gullringen blev endast ettårig för Christian Simonsson.

Simonsson lämnar tränaruppdraget – "Måste prioritera familjen"

Christian Simonsson blev bara ettårig som tränare för Gullringens GoIF. Efter matchen mot IF Rejban (2-0) deklarerade han sin avgång. – Jag känner att jag behöver prioritera familjen, säger han.

Annons:

Christian Simonsson tog över Gullringens GoIF efter klubbens historiska degradering till Elitfyran. Men sejouren blir bara ettårig i gulsvart. 

Efter dagens segermatch mot IF Rejban meddelade Kisa-sonen att han inte blir kvar som tränare. 

– Jag hade bestämt mig, men ville avvakta tills sista matchen med att berätta det för spelarna. Jag har tyckt att det har varit jätteroligt, så det känns lite vemodigt. Men jag behöver prioritera familjen och ta minst ett år till att koncentrera mig på det, säger Christian Simonsson. 

Dörren är helt stängd?

– I dagsläget är det, men sedan får vi se vid ett senare tillfälle. Om något lag hör av sig, så är det nej. Jag skulle kanske kunna vara vattenbärare i Arsenal, haha. Nej, men det känns vemodigt, men bra att ha tagit ett beslut. Jag kan inte bara se till mig själv. Vi är fyra i familjen, så det här känns rätt. 

Kan tänka sig att spela

Men Simonsson har inte stängt dörren för att spela i Gullringen nästa år. 

– Jag känner att jag i alla fall kan vara med som en resursspelare och kanske träna ett till två pass i veckan, om Gullringen godtar det. Jag kanske märker det i januari-februari, att det här var ganska skönt att vara borta från fotbollen. Men som det känns nu är jag gärna en kravlös spelare utan ansvar. Jag har trivts jättebra i föreningen, så det är Gullringen som gäller. 

Hur ser du på ditt första år som tränare?

– Det har varit jätteroligt, men jag har säkert haft mina fel och brister. Det känns som att majoriteten av spelarna har trivts med oss tränare och jag hör på grabbarna att de flesta tycker att det är tråkigt att jag slutar. 

Gunnarsson målskytt

I den betydelselösa matchen borta mot IF Rejban avslutade Gullringen emellertid vackert. Förra veckans förnedring mot Lessebo (0-7) följdes upp med 2-0 mot Rejban. 

– Det var stabilt och gött att få avsluta 2016 med en seger. Jag tycker att vi ska ha ledningen med ett eller två mål efter första halvlek och vi vinner rättvist. De har egentligen inget farligt, vi har full koll och spelar bra fotboll. Man undrar varför vi inte har gjort så hela tiden, men det är det som är det svåra. Jag tror att det har med oerfarenhet att göra.

Niklas Gunnarsson och Alexander Hellenstierna gjorde Gullringens mål. Tom Polder fick beröm för sin hållna nolla. 

– Det var en stabil laginsats och alla gör ett jättejobb, även de som hoppar in i den här matchen, säger Christian Simonsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt