Annons:

Måltjuven har gjort sitt val – här spelar Brorsson nästa säsong

Anton Brorsson har gjort sitt klubbval till 2021. Foto: Simon Henriksson

Måltjuven har gjort sitt val – här spelar Brorsson nästa säsong

En fortsättning i Södra Vi IF eller en övergång till Gullringens GoIF eller Vimmerby IF? Valet föll på VIF för målfarlige Anton Brorsson.
– Jag gick på magkänslan till slut, säger han. 

Annons:

Två säsonger i rad har 23-årige Anton Brorsson vräkt in mål för Södra Vi. Den här hösten har han varit hett villebråd för både Gullringen och Vimmerby.

Nu har han valt division 4-klubb. Det blir Vimmerby IF som Brorsson kommer representera nästa säsong.

– Jag vill testa mig själv och se hur mycket jag kan utvecklas. Jag vill lägga mer tid på fotbollen och göra en satsning. Efter en bra säsong är det kul att ta chansen och nu är jag villig att ta den och försöka göra en helhjärtad satsning, säger Anton Brorsson.

Vad fällde avgörandet mellan Gullringen och Vimmerby?

– Till slut var det magkänslan. Jag hann bara träna med lagen en gång och jag tyckte båda träningarna kändes bra. Så då får jag lita på min magkänsla och vad jag tror är bäst för mig.

"Varit tuffast"

Anton Brorsson har spelat i SVIF i flera säsonger, men lämnar nu klubben.

– Det har varit det tuffaste. Att lämna Södra Vi är svårt, men jag fick gå på magkänslan där. Det är något speciellt i Södra Vi, där finns vilja och mål och det är väldigt träningsvilligt för att vara division 5. Jag kommer sakna gänget och hela föreningen. 

Vad behöver du utveckla för att prestera i division 4?

– Jag måste få upp tempot och det hoppas jag att jag får av att träna med dem. Självklart behöver jag bli starkare och bättre på alla plan. Det är därför jag går dit, för att jag vill utvecklas.

Vad är din bild av Vimmerby IF som klubb?

– Det är en stor förening som har väldigt klara mål om att de vill högre upp. Det är en öppen förening med bra folk, som också har erfarenhet av att ha varit på högre nivå. Det är en strukturerad organisation och jag har fått en bra feeling av Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt