Annons:

Gullringen jobbar för ett damlag: ”Det är i första stadiet”

Som vi berättade i går kan Gullringens GoIF ha ett damlag i seriespel igen 2017. Men idén är ännu i sin linda. – Får man till en trupp och en ledarstab ser jag att vi kommer trycka på knappen, säger Tom Lynbech i Gullringens styrelse.

Annons:

Ett gäng unga tjejer har tagit initiativ till att Gullringens GoIF åter ska ha ett damlag nästa säsong. I torsdags fick klubbens styrelse besök av några av dem.

– Vi hade bjudit in dem och de berättade om sina tankar. I nuläget ska det finnas ett 15-tal tjejer som kan tänka sig att ingå i ett damlag. Vi bestämde att vi ska hjälpa dem att lägga ut lite information på Facebook och vår hemsida till att börja med, säger Tom Lynbech.

– Vi ställer upp till 100 procent om det går att lösa något bra av det här. Det krävs mer än 15 spelare för att kunna dra runt ett lag en hel säsong och sedan någon form av ledarstab. Löser sig de bitarna ser jag att vi kommer att trycka på knappen. Men det är i första stadiet i det här läget, fortsätter Lynbech.

Har spelat tidigare

En av initiativtagarna till ett lag är 16-åriga Ebba Sandh.

– Jag och mina kompisar tycker att det skulle vara kul att starta ett lag i Gullringen och det verkar som att de (föreningen) vill hjälpa till, säger Ebba Sandh.

Sandh har inte själv spelat något den gångna säsongen, men har tidigare spelat i Vimmerby och Horn/Hycklinge.

Spelarna som nu säger sig vilja spela i Gullringens GoIF kommer främst från Gullringen, Södra Vi och Vimmerby.

– De flesta har spelat fotboll tidigare, men kanske inte de senaste åren, berättar Ebba Sandh.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt