Annons:

Albin åker 76 mil – för att hjälpa Djursdala

Albin Isaksson vill hjälpa Djursdala SK kvar i division fem. Därför åker han 76 mil - för att spela en match. Foto: Privat

Albin åker 76 mil – för att hjälpa Djursdala

För några veckor sedan flyttade Albin Isaksson till Malmö. Men tro inte att han sviker sitt Djursdala SK. Inför lördagens bottenkamp mot B.O.IF åker han de 38 milen mellan Malmö och Djursdala. – Vi ska bara klara det här, säger Albin Isaksson inför den dramatiska avslutningen av division fem.

Annons:

Det talas ofta i termer om att många av dagens spelare inte har något klubbhjärta. Att känslorna för den förening man representerar blir allt mindre. Det där verkar inte gälla Albin Isaksson, 22-årig mittback i Djursdala SK. När DSK möter B.O.IF åker han de 38 milen, enkel väg, mellan Malmö och Djursdala. Totalt kommer han alltså att åka 76 mil för att spela matchen.
– Det är en viktig match och det är kul att träffa polarna, motiverar han.

”Mycket för lagkamraterna”

Det finns ett fåtal spelare i den lokala fotbollen som pendlar från sin studieort för att hjälpa sitt lag på hemmaplan. Albin Isaksson är numera en av dem.
För några veckor sedan gick flyttlasset från Rumskulla till Malmö. Där ska han de närmaste tre åren studera till mäklare. Men han vill slutföra säsongen med Djursdala så gott det går. Matchen mot B.O.IF är den andra han åker hem för att spela.
– Visst, det är ganska långt att åka. Men det är inte så många matcher kvar och i en så här viktig match känner jag att jag vill vara med, säger Albin Isaksson.
Varför gör du det?
– Det vore väldigt tråkigt om klubben åker ner i division sex. Sen är det mycket för lagkamraternas skull också.

Jagar första målet

Med fyra matcher kvar att spela hittar vi Djursdala på säker mark i tabellen. DSK har dock samma poäng som Hebe, som just nu ligger på den negativa kvalplatsen. Lördagens motståndare B.O.IF har spelat in en poäng mer än Djursdala.
– Innan säsongen trodde jag att vi skulle vara ett stabilt mittenlag. Men vi har varit fruktansvärt dåliga på bortaplan, det är helt ofattbart. Men kan vi slå B.O.IF tror jag inte att det blir några större problem att klara kontraktet.
Kommer du att åka hem till fler matcher framöver?
– Skolan måste förstås komma först. Men om det passar kommer jag att göra det.
Hur går det på lördag?
– Jag tror att ”Dea” (Andreas Brodin) håller nollan och att vi vinner med 3-0. Jag har aldrig gjort något A-lagsmål så det vore kul att spräcka den nollan, tycker Albin Isaksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt