Annons:

Gunnarsson: ”Jag har oftast tagit den lätta vägen”

Niklas Gunnarsson har en del att jobba på för att vara redo för division två-spel med Vimmerby. Foto: Bertil Andersson

Gunnarsson: ”Jag har oftast tagit den lätta vägen”

Niklas Gunnarsson har i flera år setts som en av de största fotbollstalangerna i kommunen. Tidigare i dag blev han klar för Vimmerby IF.
– Jag har oftast tagit den lätta vägen. Nu vill jag ha en utmaning och se vad jag går för inom fotbollen, säger Niklas Gunnarsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Den gångna säsongen hade Vimmerby IF egentligen bara en renodlad forward i truppen. Men nu har Rickard Thuresson fått sällskap av två forwardsförvärv, först Marcus Oskarsson Johansson och nu Niklas Gunnarsson.

Så sent som säsongen 2015 spelade 21-åringen i Frödinge/Brantestad i division sex. Sedan dess har det gått snabbt. Den gångna säsongen gjorde han sju mål för Gullringen i Elitfyran och nästa år blir det spel med Vimmerby IF i division två.

Du har marscherat uppåt snabbt. Hur känns det?

– Det känns väldigt bra. Från första början var det tungt att lämna Frödinge. Sen blev det ju bara en säsong i Gullringen, men jag känner att jag har blivit en bättre fotbollsspelare, säger Niklas Gunnarsson.

Jobba med psyket

Valet av Vimmerby som ny klubbadress var enkelt.

– Vimmerby ligger i division två, det lockade mest. Jag vill uppåt och häromkring är det bara Vimmerby som ligger så högt upp i seriesystemet. Jag tror att jag kommer att utvecklas mer som spelare där.

Hur tror du att du kommer att klara av division två-spel?

– Jag tror att jag kommer att komma in i det efter ett tag. Det är väl mest att jag måste vänja mig vid tempot. Det känns som att jag har tekniken, snabbheten och avsluten.

Vad behöver du förbättra?

– Min styrka, i hela kroppen. Och så psyket. Jag måste fortsätta kriga och inte bara ställa ut skorna i fall det kommer motgångar, som det troligtvis kommer att göra. Även konditionen behöver förbättras. Styrkan och konditionen kommer jag redan nu att börja träna på så att jag är någorlunda med när försäsongen börjar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt