Annons:

Goranci nära kontrakt med elitklubb - ”Känns halvklart”

Karlo Goranci är på väg till Husqvarna FF. Foto: Linus Johansson

Goranci nära kontrakt med elitklubb - ”Känns halvklart”

Vimmerby IF ser ut att förlora sin trollgubbe Karlo Goranci. Den senaste tiden har han tränat med division ett-klubben Husqvarna FF.
– Vi hade ett samtal i fredags och det låter väldigt bra. Det känns halvklart, men sen vet jag ju att allt kan hända, säger Karlo Goranci till Dagens Vimmerby.

Annons:

Att Karlo Goranci är på väg bort från Vimmerby IF kommer inte som någon överraskning. Men nu kan Dagens Vimmerby avslöja att mittfältaren är nära en övergång till Husqvarna FF, som den gångna säsongen blev sexa i division ett södra.

– Jag är precis på väg hem från en träning med Husqvarna nu. Jag tränade med dem förra veckan också och ska göra det nu på onsdag och kanske torsdag också, säger Karlo Goranci.

Vad händer efter det?

– Vi snackade i fredags och de är väldigt intresserade. Tränaren gillar mig. De har bett om mitt CV för att kolla efter bostad och jobb. Nu är det bara att träna på så får vi se vad som händer, men det låter positivt.

Kommer du att spela i Husqvarna om de vill ha dig?

– Ja, fixar det sig bara med boende så går jag dit. Det känns som att det är halvklart, men visst, allt kan hända så man vet aldrig.

”En utmaning”

Efter bland annat flera säsonger i division två med Vimmerby IF är Karlo Goranci sugen på att testa lyckan ett snäpp högre upp i seriesystemet.

– Det skulle vara roligt, en utmaning. I Vimmerby har jag väl blivit lite bekväm med speltid och så. I Husqvarna skulle jag verkligen få kämpa för det, det skulle vara roligt.

Hur har det gått på träningarna?

– Jag tycker att det har gått bra och att jag har bevisat att jag klarar av nivån utan problem. Man märker snabbt att spelarna är snäppet vassare. Tekniskt står jag mig bra, fysen kan bli bättre, men även där klarar jag mig okej.

Gullringen har visat intresse

Att Karlo Goranci ska spela i Vimmerby även 2017 känns inte troligt i nuläget.

– Den chansen är mindre än vad den var för en månad sedan.

Bland övriga klubbar som anmält sitt intresse till Goranci märks Myresjö/Vetlanda och Gullringen.

– Men i nuläget är det Husqvarna jag fokuserar på, säger Karlo Goranci.

Om det inte blir spel i Husqvarna, kan du tänka dig att fortsätta i Vimmerby då?

– I så fall finns Vimmerby med. Men vi har inte snackat sedan veckan innan den sista seriematchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt