Annons:

Styrkebesked av VIF – besegrade Västervik ikväll

Jimmy Svensson, ny huvudtränare i VFF för året, var både nöjd och missnöjd med insatsen. Foto: Arkivbild

Styrkebesked av VIF – besegrade Västervik ikväll

Vimmerby IF imponerade stort i dagens träningsmatch mot division tre-laget Västerviks FF. VIF vann med 2-1 efter att Erik Ståhlgren blivit dubbel målskytt.

Annons:

Vimmerby fick en kanonstart och Erik Ståhlgren spräckte nollan i den första minuten. I mitten av halvleken utökade Ståhlgren till 2-0 och Vimmerby stod överlag för en fin insats under första 45.

I slutet av halvleken reducerade Calle Sjögren på en hörna som gick direkt in i mål. Efter paus tog VFF över spelbilden totalt – men hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

"Chansmässigt är vi bättre"

Vimmerbys defensiv imponerade och man kostade även på sig att missa en straff.

– Jag är rätt så tillfreds, det skönt att känna att vi är med på banan. Jag tycker att vi gör en bra första halvlek och är nöjd med försvarsarbetet hela matchen. Trebackslinjen gör att VFF inte skapar mer än några halvchanser. I andra tar de över och trycker ned oss, men chansmässigt är vi bättre än dem, säger Patrik Gunnarsson, huvudtränare i VIF.

Beröm i Vimmerby går till trebacklinjen med Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson och Jacob Johansson samt tvåmålsskytten Erik Ståhlgren.

"Vår idé sitter"

Jimmy Svensson, huvudtränare i VFF, var missnöjd med lagets offensiv och den första halvleken.

– Det var två ansikten helt klart. Vi matchade lite olika spelare så det var lite förväntat. Vi ger bort två mål till Vimmerby och första halvlek är inte bra. I andra tar vi över spelbilden och vår idé sitter. Vi är lite tunna i avslutsmomenten och får inte ut så mycket av vårt bollinnehav. Vi behöver bli lite spetsigare framåt. Vimmerby är stora, tuffa och lyfter långt. För oss var det bra att få en sådan match inför premiären på fredag (Sleipner borta, red. anm.).

Mehmet Ali Tekbas plussas i Västervik.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt