Annons:

De svenska fotbollsdamerna krossade USA i OS-öppningen och bröt världsettans jättesvit efter en mycket bra insats. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Sverige knäckte världsettans jättesvit efter kross i OS-premiären

Sverige besegrade storfavoriten och regerande världsmästaren USA i OS-premiären med 3–0 efter en fullkomligt lysande insats. Därmed är USA:s jättesvit med 44 landskamper utan förlust bruten. 

Annons:

Världsettan USA har ett enormt facit med 44 tävlingsmatcher utan förlust och har på förhand varit den stora favoriten till att plocka hem OS-guldet. 

Sverige svarade för en maktdemonstration i OS-premiären och vann med förkrossande 3–0 mot USA, regerande världsmästarens första förlust sedan januari 2019. 

Stina Blackstenius nickskarvade in 1–0 i 25:e minuten och utökade till 2–0 när hon dök upp på en stolpretur och stänkte dit 2–0 i nättaket. Lina Hurtig nickade in matchavgörande 3–0 i 72:a minuten och då hade USA precis haft en boll i stolpen. 

Vimmerbydottern Kosovare Asllani spelade 90 minuter på Sveriges centrala mittfält. 

”Det var ett drömmigt resultat och en drömmig match att starta turneringen med”, sa Kosovare Asllani till Sportbladet efter slutsignalen.  

Sveriges kommande match i OS-turneringen är Australien på lördag med matchstart 10.30 (svensk tid). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt