Annons:

Västerviks FF förstärker truppen inför höstsäsongen. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Förre VFF- och VIF-profilen gör comeback – VFF tittar på flera namn

Det blir comeback för mittfältaren/anfallaren Andreas Ekberg. Från och med september ska han spela för VFF.
– Han är träningsredo men har inte fotbollsflåset just nu, säger tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Ett flertal spelare ska studera och det gör att VFF tappar viktiga spelare framåt hösten. Säsongen blir också onormalt lång – där VFF inte har spelat klart förrän den 21 november.

– Vi måste stärka upp. Vi har duktiga fotbollsspelare som vi vill utnyttja men som ska börja plugga. Nu när det blev en speciell säsong missar de ju halva och därför måste vi förstärka, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson.

En första förstärkning är klar. Det handlar om Andreas Ekberg, med rutin från spel i både Västerviks FF och Vimmerby IF, vilket Västerviks-Tidningen var först att berätta.

– Andreas kommer ansluta när de andra trillar av. Han kommer börja träna med oss tidigare och från september räknar vi med att han är en spelare hos oss. Just nu har han inte fotbollsflåset men han är bra tränad och håller igång.

Tittar på fler spelare

Fler namn kan också komma att bli aktuella senare under säsongen.

– Vi behöver fylla på träningstruppen, så vi inte blir elva eller tolv man på träningarna. Vår styrka är kontinuiteten och den breda truppen. Vi har ett par namn till vi diskuterar med.

När kan fler namn bli klara?

– Det är ingen brådska ännu. Vi har kontakt inom sportgruppen och det måste gå rätt till med nuvarande föreningar. Många är ju färdigspelade i oktober och då har vi nästan två månader kvar. Därför vill vi höra oss för om det kan vara aktuellt och vi hoppas klubbar vill samarbeta.

På söndag återstartar serien för Västerviks FF. Borens IK väntar på bortaplan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt