Annons:

Tung förlust för VIF – tappade 2-0-ledning

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson var förstås mycket missnöjd med en förlust. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för VIF – tappade 2-0-ledning

Ledning 2-0 förbyttes till förlust 4-2. Vimmerby IF hade en riktigt tung sista halvtimme borta mot Tenhults IF.
– Det är en jobbig förlust, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Premiären i början av sommaren blev en mycket komfortabel historia för Vimmerby IF. Det såg också ut att bli en fin bortamatch mot Tenhults IF.

Vimmerby tog ledningen med 1-0 genom Rickard Thuresson efter ett friläge i första halvlek. I början av andra halvlek utökade "Thure" efter ett fint tillbakaspel från Vladimir Radak. 2-0-ledning och VIF hade full kontroll på matchen.

– Vi gör det okej första tio i andra och jag tycker vi håller stången på ett bra sätt. Men Jakob (Johansson) går sönder där och vi får ändra om i laget lite mycket. Det blir att vi tappar lite fokus där och lägger fokuset på fel saker, säger VIF:s tränare Patrik Gunnarsson.

VIF hade sedan en mycket tung kvart efter drygt en timme och framåt. Tenhult reducerade på en – enligt VIF-ledningen – feldömd hörna. 

– Det är en tilltrasslad situation där domaren visar inspark, men linjedomaren längst bort vinkar hörna. Den gör de förstås mål på, suckar Gunnarsson.

"Kunde ha avgjort"

Inte långt därefter utjämnade Tenhult till 2-2 efter ett kanonskott, som förvisso touchade en VIF-spelare. Tenhult tilldömdes också en straffspark och förvaltade den fram till 3-2.

– Plötsligt stod det 2-2 i en match som vi ägt i 60 minuter... Det var några riktiga otursminuter där med en skada och två snabba mål. I första halvlek är vi klart bättre och jag tycker vi har god kontroll i andra halvlek också fram till det här. Men det är en del småmisstag och smågrejer, men vi ska kunna hålla ihop det.  

I slutminuterna, när VIF forcerade hela laget för en kvittering, kontrade Tenhult in 4-2. 

– Vi har en handfull riktigt bra lägen. Vi har chans att göra 3-0 i början på andra och Haris (Dreco) har ett drömöäge vid 2-2, där han skjuter tätt över. Vi kunde ha avgjort matchen, så det var en skapligt sur förlust, säger Patrik Gunnarsson besviket.

"Riktigt jobbig förlust"

Att tappa en 2-0-ledning till förlust på bortaplan är självklart jättesurt alla situationer. Inte minst en säsong innehållande endast enkelmöten. 

– Det är så fruktansvärt orättvist. Det var en riktigt jobbig förlust. Men det är bara att gå vidare.

VIF-tränaren ville berömma tvåmålsskytten Rickard Thuresson, Vladimir Radak och mittbacken Knut Gunnarsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt