Annons:

Uddamålsvinst för SVIF mot Målilla:

Adrian Mathiasson gjorde två mål när Södra Vi IF besegrade Målilla GoIF. Foto: Arkivbild

Uddamålsvinst för SVIF mot Målilla: "Kom inte upp i normal standard"

Det blev jämnt och tajt. Men efter 90 spelade minuter kunde Södra Vi IF räkna in tre poäng efter 2-1-seger mot Målilla GoIF.
– Tre poäng är det viktigaste, säger SVIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Efter en knapp kvart tog hemmalaget ledningen. Målillas Dino Tejligovic placerade vackert in 1-0 bakom Pontus Holm i SVIF-målet. En drömstart för Målilla – men ledningen skulle inte stå sig särskilt länge.

Efter visst slarv av hemmalaget tilldömdes Södra Vi en frispark utanför straffområdet. Den förvaltade Adrian Mathiasson och 1-1 var ett faktum. Mot slutet av första 45 trodde alla att Målilla kvitterat, men en sen offsideavblåsning retade upp hemmalägret.

– Det är helt ofattbart att det blir offside. Den blir mentalt riktigt jobbig för oss, säger Johan Hägg, tränare i Målilla.

Rött kort

Södra Vi kunde istället ta ledningen i början av den andra halvleken. På nytt var Adrian Mathiasson målskytt. Med drygt en kvart kvar visades bortalagets Emanuel Allvin ut. Han fällde en hemmaspelare och fick direktrött. Trots en man mer under slutet lyckades Målilla inte trycka in en kvittering.

– Sista kvarten är den sämsta av oss. Vi har ändå tre bra lägen och ska kunna få utdelning där. Det här är en jättetung förlust som svider. Mot Ariel får vi skylla oss själva, men i dag gör vi en bra match över 90 minuter. Klart att Södra Vi tar över i perioder och har vissa moment i matchen men överlag får vi den spelbild vi vill ha, säger hemmatränaren Johan Hägg.

Pierre Brorsson, tränare i Södra Vi, var inte särskilt nöjd med insatsen.

– Det var en av våra sämre hittills och har tur som vinner. Vi kommer inte upp i standard. Vi pratade om det i paus att de var fem på mitten och att vi fick springa fram och tillbaka. Vi blev långa i laget. Det blev bättre i andra halvlek, men det blev aldrig något skönspel. Vi är jättetacksamma över poängen.

Beröm i Målilla fick Ludvig Ivarsson och målvaktsdebutanten Simon Johansson. Hos gästande Södra Vi plussades tvåmålsskytten Adrian Mathiasson och Elias Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt