Annons:

Klubbens ordförande slutar efter 15 år:

Efter 15 år som ordförande slutar Thomas Ahlstrand i Gullringens GK. Foto: Pixabay/Genrebild

Klubbens ordförande slutar efter 15 år: "Tror det ska gå att lösa"

Efter 15 år slutar Thomas Ahlstrand som ordförande Gullringens Golfklubb. Nu behöver klubben nya krafter.
– Jag tror att det ska gå att lösa, säger han.

Annons:

Thomas Ahlstrand tog över som ordförande för Gullringens Golfklubb efter Greger Henriksson under 2003. Nu har han meddelat styrelsen att 2019 blir hans sista år.

– Jag har jobbat med klubben i 15 år, bor inte kvar i Gullringen längre och har därför inte samma koll på det heller. Jag har också öppnat egen firma som kräver mer jobb, så jag känner att det får räcka för min del. Jag kommer bli kvar fram tills årsmötet nästa år, berättar Thomas Ahlstrand.

Att hitta nya krafter är inte det lättaste.

– Det borde gå, men det är inte helt lätt att få tag i ideella krafter längre. Stig Karlsson, som har lagt ned ett bra jobb med banan, har också meddelat att han kommer sluta. Det är kanske ännu viktigare att det behövs krafter gällande banskötsel och folk som ställer upp på banan. Det är ett avlönat jobb, så det borde gå att få tag i. Det är kanske något som passar bra för pensionärer som vill ha en skattebillig peng. 

"Fin och unik bana"

Styrelsen kommer ha möten framöver för att försöka hitta en lösning. Thomas Ahlstrand säger att han har en viss oro för klubbens framtid.

– Lite oro är det, det är svårt att få tag i folk, men jag tror ändå att det går att lösa. Det har blivit något färre som spelat sista två åren, men tittar man på resultaträkningen går vi kanske plusminusnoll. Balansräkningen är väldigt god och soliditeten likaså. Så ekonomin är inte på något sätt hotad. Den springande punkten är att det måste finnas folk som är beredda att jobba. Jag hoppas att det finns det, främst i Gullringen, säger Ahlstrand och fortsätter:

– Det är en fin och unik bana för att var korthålsbana, den ligger väldigt naturskönt och det vore synd om det här inte kan fortsätta. Jag hoppas innerligt att det löser sig, det kan inte bara hänga på en ordförande.

"Organisera oss"

I styrelsen sitter utöver Ahlstrand fyra andra personer.

– Vi ska försöka att organisera oss och hitta folk som vill jobba. Vi ska ha möten om det här längre fram och kanske behöver vi komplettera med några ytterligare och någon som kan axla Stigs ansvar och se över strukturen. Jag ska göra mitt och se till att det fortsätter.

Han är också öppen för att göra samarbeten med andra föreningar. 

– Det kan vara bra för alla. Elljusspåret ligger också under golfklubben och den ska underhållas och skötas. Men vi behöver hitta folk i god tid och kanske går det att göra något med en annan förening i Gullringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt