Annons:

Elofsson stor hjälte för VIBK:

Jonas Elofsson var stor chef när Vimmerby IBK besegrade Olofström på bortagolv. Foto: Linus Johansson

Elofsson stor hjälte för VIBK: "Spelar för den här känslan"

Vimmerby IBK:s drömförstärkning Jonas Elofsson blev den stora hjälten mot Olofströms IBK. När VIBK för andra gången den här säsongen besegrade Blekinge-laget var det Elofsson som stod för 7-6 och 8-6. – Det är den här känslan man spelar innebandy för, säger Elofsson efter den bragddoftande 9-6-segern.

Annons:

Olofströms IBK har nästan vunnit allt den här säsongen. Tre matcher har dock slutat med förlust. 

Av de tre matcherna är två mot Vimmerby IBK. Vimmerbylaget är definitivt en mardröm för Olofström. 

– Jag tror inte det handlar om att vi har lätt för Olofström, utan vi är ett av de bättre lagen i serien. Men vi är lite för ojämna. Vi sa efter matchen, att vilket lag är bra i serien egentligen? Vi borde ha slagit Vetlanda borta och vi slog Hovshaga klart. Samtidigt kan vi ha också dippar när vi är som ett bottenlag, säger Jonas Elofsson. 

Men onekligen har Olofström svårt för just Vimmerby. Den här kvällen var det Jonas Elofsson som klev fram när det behövdes som mest. 

– Det är ju den här känslan man spelar för. Det är första gången den här säsongen vi får den också, det är en jämn match i 60 minuter och vi ligger till och med under. Oftast har vi avgjort efter första eller andra. I dag spelar vi kanske bra i tio, femton minuter i den andra perioden och ändå vinner vi. Det är riktigt skönt, säger Elofsson som svarade för både 7-6 och 8-6. 

7-6 kom i ett läge där Olofström hämtat upp 4-6 till 6-6 och tagit över matchen. 

– Vi hade inte haft chanser, men så kom det målet. Vi kunde slappna av lite och det var psykologiskt viktigt. 

Berätta om målet. 

– Min passning till Kåhlman (Mattias) var lite för lång, men han fick tag i den. Jag vet att han nästan alltid hittar den snett inåt bakåt och jag tänkte att jag bara skulle få den på mål. Den letade sig ju in och det var jäkligt skönt. 

Tredje i öppen kasse

Jonas Elofsson tryckte sedan också in 8-6 med drygt 45 sekunder kvar när hemmaburen var tom. 

– Det kändes bra, vi kunde bara backa hem efter det och det känns som att vi alltid är starka i de där lägena. Vi gör nästan alltid mål när de tar ut målvakten. Det var mitt tredje i öppen kasse. 

Strax innan 8-6 hade VIBK klarat av ett numerärt underläge. 

– Jag kände att kan vi hålla boxplayet så kommer vi att reda ut det. Det kändes bra sedan, jag tror att vi har gjort mål i varje match när motståndarna tagit ut målvakten. 

"Bättre insatser nu"

Till uppflyttning har VIBK fem poäng efter den moralstärkande segern. 

– Det är klart att vi kämpar om det. Vid jul sa vi att det är 30 poäng kvar och sedan har vi räknat ned. Nu är det 18 och vi kan inte styra tabellen, men vi gör jobbet och vinner innebandymatcher. Vi har ett flow nu, går inte ned oss lika mycket och har fått in en skön lagkänsla. 

Det känns även som att du har kommit in i det bättre?

– Det har jag. Jag gör bättre insatser nu, även om min insats i dag inte var så bra. 

"Vore en rolig grej"

Att få ta klivet upp i division ett med Vimmerby, är något Jonas Elofsson förstås trånar efter.

– Det vore en rolig grej. Jag har bara haft ett avancemang med Vimmerby och det var från gamla division två till division ett. Det vore kul, som säsongen har utspelat sig också. Men vi är inte där än och ska försöka ta de 18 poäng som är kvar. 

Härnäst väntar Slätafly. Sedan kan det vara 15 kvar. 

Fotnot: Olofströms lagledare Markku Torikka ville inte kommentera matchen för Dagens Vimmerby efteråt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt