Annons:

Nervositet ingenting för tvåmålsskytten Gustafsson

Ricky Gustafsson gjorde två viktiga mål. Foto: Linus Johansson

Nervositet ingenting för tvåmålsskytten Gustafsson

Matchen mellan Olofström och Vimmerby svängde fram och tillbaka - och avgjordes först i slutet. Om det var nervöst? Det tyckte nog de flesta, men inte Ricky Gustafsson.
– Jag var aldrig orolig, faktiskt, säger VIBK-spelaren.

Annons:

0-2, 4-2, 4-6, 6-6, 6-9. Matchen mellan Olofström och Vimmerby svängde rejält. Till slut stod Vimmerby där med tre superviktiga poäng.

– Det var starkt att komma igen flera gånger. Tekniskt sett tycker jag inte att det var någon jättematch från vår sida. Men vi låg i och kämpade och det lönade sig till slut, säger tvåmålsskytten Ricky Gustafsson.

Hur kände du under matchen?

– Personligen tyckte jag inte att det kändes farligt alls. Jag vet ju vad vi är kapabla till. Jag kände att vi hade ork kvar och att vi skapade lägen. Olofström var inte ofarliga, men de kändes tröttare. Så jag var aldrig orolig eller nervös, faktiskt.

Inte ens när Olofström kvitterade till 6-6?

– Det är väl klart att jag kanske kände någon form av oro. Men någonstans kände jag att vi hade det här och ”Bobby” (Patrik Karlsson) var fullständigt fenomenal i kassen. Vi skapade hela tiden chanser framåt och jag tycker inte att de har jättebra målvakter. Vi hade bestämt oss för att vinna och då kan ingenting stoppa oss.

”Skönt att bidra offensivt”

Ricky Gustafsson reducerade till 4-3 i den andra perioden. En boll som retfullt enkelt letade sig i mål. Han gjorde också 6-4 i slutet av perioden.

– Det hör ju inte till vanligheterna att jag gör mål. Jag har bara gjort ett eller två tidigare under säsongen. Men det är alltid skönt att kunna vara med och bidra även i offensiven.

Du åkte också på en utvisning med fem minuter kvar av matchen. Hur kändes det då?

– Klart som fan att det var jobbigt och att jag kände att allt kunde skita sig på grund av mig. Men jag vet att vi har bra gubbar som kan spela box och de löste det riktigt bra, säger Ricky Gustafsson.

Vad betyder den här segern för er?

– Den betyder en hel del. Hade vi torskat i dag så hade det mer eller mindre varit kört. Sen är det ju alltid kul att vinna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt