Annons:

Helt annat läge för VIBK – men nytt tufft motstånd väntar

Michael Elmér har ett betydligt bättre truppläge inför bortamatchen mot Nyköping. Foto: Simon Henriksson

Helt annat läge för VIBK – men nytt tufft motstånd väntar

Två raka storförluster. Nu kommer Vimmerby IBK med ett bredare och spetsigare lag – men på nytt väntar förväntat toppmotstånd.
– Inget lag är slaget på förhand, säger tränaren Michael Elmér inför FBC Nyköping borta.

Annons:

3-11 mot Ledberg IBF. 4-16 mot Hovslätts IK. 

Vimmerby IBK har mött två av de stora favoriterna – men resultatmässigt är det naturligtvis en mardrömsstart. Nu väntar FBC Nyköping – en annan av de topptippade klubbarna – på bortaplan.

– Klart att vi har full respekt för dem. Det är ett kompetent lag, som spelar lite mer fysisk innebandy än lag från vår del av Sverige. De spelar lite mer desperat, spelar på det som bjuds, har bra tempo och rutinerade spelare, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Är det ändå ett något mindre svårt motstånd?

– Vi vill spänna bågen och vara med och utmana över 60 minuter. Gör vi det vi ska över hela matchen ska vi vara betydligt närmare i protokollet. Inget lag är slaget på förhand och historiskt sett ska det vara ett lag vi ska kunna rå på bättre.

Vad tror du blir viktigast för er?

– I veckan har vi pratat mycket om vår matchplan. Vi ska helt enkelt gå in och göra det vi har tränat på. Det handlar om det fysiska spelet, äga boll i rätt del av planen och de andra viktiga delarna som uppspel och försvarsspel. Vi får inte falla ur ramen eller få stora dippar. 

Finns det en risk, eller chans för er, att Nyköping underskattar Vimmerby?

– Det får vi nog leva med. Alla på den här vet att vi förlorat som vi gjort och Nyköping har börjat starkt med fem poäng två matcher. Vi får hoppas att de får lite hybris av det. 

"Bra träningsvecka"

Efter den här svåra bortamatchen väntar betydligt mer beskedligt motstånd på papperet. 

– Det gäller att ha skalle och inte ta stryk mentalt. Jag tar gärna poäng mot Nyköping, det vore magiskt, men det kommer matcher där vi har stora chanser framöver och motstånd där vi får mer utrymme. Det får inte bli så att vi faller ännu längre ned, utan det handlar om prata om det. Alla är tävlingsmänniskor och ingen mår bra över att släppa 16 mål och förlora, säger Elmér. 

Truppläget är klart förbättrat för VIBK, som åker till Södermanland på lördagen med 17 utespelare och två målvakter. 

– Vi har haft en bra träningsvecka och det märks att killarna är sugna på att visa vad vi kan och står för.

Viktor Nilsson är fortsatt krasslig och Victor Walls rehabprocess fortgår. Johan "JC" Carlsson spelar fotboll, men i gengäld är Mattias Zeilon, Sebastian Elmér, Edijs Senbergs, Kalle Hjelmland och Thim Isaksson med i truppen. 

– Vi åker med tre femmor och extraspelare. Det är en stor skillnad. 

Hur är det med Wall?

– Han går på golvträning på måndag om rehaben går bra i helgen. Det vore förstås gott att ha honom i uppställningen igen, men vi ska inte skynda för snabbt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt