Annons:

Elmér efter första poängen:

Michael Elmér fick se sitt VIBK göra en stark upphämtning i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér efter första poängen: "Ger oss en god känsla"

Vimmerby IBK var på väg mot en ny storförlust i division 1-innebandyn. Då stod laget för en mycket stark upphämtning borta mot FBC Nyköping när ett 5-0-underläge blev till 5-5 och säsongens första poäng var ett faktum.

– En viktig poäng som ger oss en god känsla i truppen inför kommande träningsvecka, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Nästan halvvägs in i den på förhand svåra bortamatchen mot Nyköping var Vimmerby i underläge med 5-0. I samma stund som Nyköping satte sitt femte mål för dagen, sju minuter och nio sekunder in i den andra perioden, begärde VIBK-tränaren Michael Elmér tiimeout.

– Känslan vid 5-0 var att det inte var helt rättvist. Det säger jag förstås med Vimmerbyögon, men vi hade haft några riktigt bra chanser samtidigt som flera av deras mål kom till efter individuella misstag eller tur med studsen. Det sved lite att släppa upp dem till 5-0 när matchbilden såg ut som den gjorde, säger Michael Elmér.

Önskad effekt

Timeouten gav, minst sagt, önskad effekt.

– Vi repade mod och lade grunderna till en upphämtning. Vi gav verkligen oss själva chansen. Vi fick in 5-1 snabbt och sen fick vi ett skitmål till 5-2. I den andra halvan av matchen var det vi som fick lite medstuds.

Ställningen inför den tredje perioden var just 5-2 till Nyköping.

– I det läget av matchen hade vi verkligen repat mod och hittat lite vad vi behövde ändra på. Det i sin tur hade gjort att vi fick med oss utvisningar och frislag. Vi fick bra betalt för de ändringar vi gjorde under matchen, säger Michael Elmér.

När Elias Trawtschenko drog på sig en 2+10-minutersutvisning i inledningen av den tredje perioden gav det inte direkt VIBK ett bättre läge.

– Det är något som Elias inte kommer att göra igen, tror jag. Men det är sånt som händer ibland, det viktiga är att man inte gör om det.

"Huvudlösa utvisningar"

Gästernas tredje mål för dagen, inprickat av Jonas Friberg, kom när den tredje akten var sju minuter och 45 sekunder gammal. Det dröjde sedan till klockan stod på 15.29 innan Ricky Gustafsson satte Vimmerbys fjärde mål. En minut senare drog Sebastian Elmér på sig en "tvåa" och då såg VIBK:s chanser till poäng inte särskilt goda ut.

– Samtidigt visste vi att vi hade 1,40 kvar att spela på efter vårt boxplay. Och i slutet av det drog Nyköping på sig två huvudlösa utvisningar. Vi väntade ut att vi skulle bli fulltaliga innan vi plockade målvakten och spelade sex mot tre, säger Michael Elmér.

Då kom också kvitteringen när Ricky Gustafsson satte sitt andra mål med 23 sekunder kvar av perioden.

Trio fick beröm

Förlängningen blev mållös och VIBK kunde åka hem med säsongens första poäng i bagaget.

– Jag tycker till och med att vi kunde åkt hem med tre poäng i dag och i alla fall en poäng till hade smakat mumma, men den här insatsen och upphämtningen ger oss en god känsla, säger Michael Elmér.

Vimmerbytränaren delade ut extra beröm till målvakten Jesper Ahnfeldt samt backarna Ricky Gustafsson och Adrian Brorsson.

Fakta

VIBK:s poäng:

Ricky Gustafsson 2+0

Elias Trawtschenko 1+1

John Pettersson 1+0

Jonas Friberg 1+0

Jonatan Green 0+1

Emil Johansson 0+1

Jesper Ahnfeldt 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt