Annons:

VIBK jagar första vinsten inför större hemmapublik:

Vimmerby IBK söker säsongens första trepoängare i kvällens hemmamatch mot Linköping FBC i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK jagar första vinsten inför större hemmapublik: "Ska visa att det är vår arena"

En moralstärkande upphämtning från 0–5 till 5–5 gav en poäng i Nyköping förra veckan. I kväll är Vimmerby IBK på jakt efter säsongens första trepoängare. 
– Vi ska gå in och visa att Vimmerby idrottshall är vår arena, säger tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Efter två tunga storförluster mot topptippade Ledberg och Hovslätt fick Vimmerby IBK stopp på förlusttrenden mot Nyköping i senaste matchen. 

VIBK låg under med 0–5 en bit in i andra perioden och Michael Elmér begärde timeout för att väcka laget och få ordning på vissa detaljer i spelet, ett drag som gav önskad effekt. De hämtade upp till 5–5 och tog säsongens första poäng. 

"Tänker inte ge dem extra bränsle"

I kväll kommer Linköping FBC på besök och Vimmerby suktar efter första vinsten. Linköping har spelat oavgjort i sina tre matcher, varav en förlängningsseger, och står på fyra poäng.  

– Vi vill komma upp i det spelet som vi spelade efter timeouten mot Nyköping. Vi spelade inte dåligt innan timeouten men vi släppte in fem bollar, vilket är alldeles för mycket. Vi ska hitta och följa den matchplanen där vi är aggressiva och påslagna i 60 minuter. Dit bör vi komma. Linköping är ingen munsbit på något sätt. Här kommer det vara hårt jobb som krävs av oss för att kunna vara med och hota om några poäng, säger Michael Elmér. 

Är Linköping ett lag som ni ska ha runt er i tabellen när säsongen är färdig?

– Min bedömning är att det är ett lag som vi ska ha runt omkring oss, sedan om de är före eller efter oss får tiden utvisa. Jag tänker inte ge dem extra bränsle och säga att vi ska ha dem bakom oss. Vi har full respekt för Linköping som har lovande spelare som ingår i en SSL-organisation och en U19-landslagsmålvakt. Det är ett kompetent, ungdomligt lag och flera spelare tränar med SSL-laget titt som tätt. De har spelat jämnt mot flera lag och har bevisligen mer poäng än vad vi har, säger Elmér. 

Vad vill du se från ditt lag mot Linköping? 

– Vi ska gå in och visa att Vimmerby idrottshall är vår arena och där ska vi bestämma och hålla i taktpinnen från första signal till sista signal. Det är hemma för oss och vi gör en liten omstart efter två tuffa inledningsmatcher och en helt okej insats senast. Nu vill vi vara med, fightas, spänna bågen och slåss om poäng igen. 

Alla är med förutom Wall

VIBK har saknat många spelare i de två senaste matcherna och läget har ljusnat rejält till kvällens match. Alla spelare är tillgängliga förutom skadade Victor Wall. Elmér har tagit ut tre hela femmor, två målvakter och någon extraspelare.

– En hyfsad kontrast mot hur det såg ut borta mot Hovslätt för två veckor sedan. Vi väntar troligtvis in Solfjäderstaden hemma om 14 dagar innan Wall (Victor) är tillbaka. Johan ”JC” Carlsson är tillgänglig och Jesper Ahnfeldt får fortsatt förtroende i målet. 

Publiktaket är borttaget sedan den 29 september och nu får VIBK spela inför större publik än tidigare.

– Vi ser fram enot publik i hallen igen. Vi gör vad vi kan för att skapa ett bra evenemang. Kan vi nå mellan 300 och 350 åskådare är jag supernöjd, folk går inte man ur huse i de här tiderna. Det kommer dröja innan vi börjar fylla hallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt