Annons:

Säsongen över för Alexander: ”Gjorde fruktansvärt ont”

Alexander Johansson är knäskadad och missar resten av säsongen. Foto: Linus Johansson

Säsongen över för Alexander: ”Gjorde fruktansvärt ont”

Säsongen är över för Vimmerby IBK:s Alexander Johansson. I söndagens division fyra-match mot Hultsfred slog han sin ena knäskål ur led.
– Det gjorde fruktansvärt ont, säger Alexander Johansson.

Annons:

I söndags vann Vimmerby IBK:s B-lag med 22-6 mot Hultsfred i division fyra. En match där Jonatan Green gjorde en makalös match med sina 17 poäng (10+7). Men kvällen slutade inte lika bra för alla. VIBK-spelaren Alexander Johansson slog sin ena knäskål ur led och fick åka ambulans till sjukhuset i Västervik.

– Jag skulle förflytta mig från vänster till höger och slog med toppen på klubban rakt över knäskålen så att den flyttade sig ut på yttersidan av benet. Det gjorde fruktansvärt ont, säger Alexander Johansson.

Vad tänkte du just då?

– Inte så mycket, bara att det skulle sluta göra ont. Sen kom ambulansen efter 25 minuter och då fick jag syrgas och de lyckades rätta till knät. Det gick väldigt smidigt.

Befarade allvarlig skada

Alexander Johansson befarade först en allvarlig knäskada.

– Jag tänkte att både ledband och korsband skulle vara av. Men röntgen visade att det bara var en benflisa som hade lossnat från knäskålen. Det ska inte vara någon fara för tillfället eftersom den är så liten.

På tisdag ska Alexander Johansson träffa en sjukgymnast. Något mer innebandyspel den här säsongen blir det inte för hans del.

Säsongen i stort har inte heller blivit vad han hoppats på. Efter att ha fått speltid i A-laget i början av säsongen har han mer eller mindre fått nöja sig med B-lagsspel.

– Det har inte riktigt gått som jag tänkt mig, tyvärr. Sen pajade jag ryggen en stund också och det gjorde inte saken bättre, säger Alexander Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt