Annons:

VIBK ska få fart på målproduktionen: ”Dags att sätta våra chanser”

Vimmerby IBK spelar hemmamatch mot Sävsjö IBK i damernas division 1 i eftermiddag. Foto: Stefan Härnström

VIBK ska få fart på målproduktionen: ”Dags att sätta våra chanser”

Vimmerby IBK har ett spel som lovar gott inför fortsättningen. Nu behöver division 1-laget få ordning på målskyttet för att bärga poäng. 
– Det är dags att hoppa upp ett snäpp och skärpa till oss väsentligt i avslutningslägena och sätta våra chanser, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Vimmerby IBK har svarat för flera bra insatser rent spelmässigt under säsongsinledningen men det har bara genererat i tre poäng på fyra matcher. 

På det stora hela har målskyttet varit lagets akilleshäl. Tränaren Micael Nilsson var efter förlusten mot serieettan Vetlanda tydlig med att laget måste bli bättre på att göra mål på chanserna som skapas. 

"Ska sätta våra chanser"

I dagens hemmamatch mot Sävsjö IBK, som har inlett med två segrar och två förluster, är förhoppningen att målskyttet ska lossna. 

– Vi har spelat flera matcher där vi har vaskat fram bra saker för oss själva men vi har inte satt dit bollen. Vi måste göra det bättre i avslutningslägena, vara mer på hugget och sätta våra chanser. Det gäller att vi gör det när vi får bra lägen och har mer skärpa, säger tränaren Micael Nilsson. 

Har fokus legat på att få ordning på offensiven på veckans träningar?

– Ja, absolut. Samtidigt får vi inte bli för offensiva utan att vi har balans i spelet när vi tappar boll och tar det så viktiga hemjobbet. Det gäller att spela med bra värderingar i anfallszonen. Vi har tryckt på att vi ska sätta våra chanser som vi skapar. Det är det som vi inte har bockat av än, säger Nilsson.  

Vad vet du om Sävsjö?

– Inte ett smack.

VIBK har alla spelare tillgängliga förutom Malin Lenegård, som inte kan medverka på grund av jobb. Målvakten Emelie Andersson är tillbaka i truppen men Wilma Djurstedt får förtroendet mellan stolparna. Emma Kulas saknades mot Vetlanda och är med i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt